Jump to content
  • 0

Podpięcie własnych wzorców dokumentów proforma oraz faktura do prestashop 1.7.6.4

KamikStudio

Question

Witam,

przychodzę z problemem, gdzie rozwiązanie raczej jest w napisaniu integratora, jednak śmiem zapytać :)

Problem:

1. Obecnie każdy klient, który dokonuje zakupu na sklepie presty może otrzymać dokument: proforma oraz faktura. Niestety proforma i faktura w preście to jest 1:1 to samo. Nawet nazwa w nagłówku jest FAKTURA przy proformie zamiast PROFORMA.
  2. Presta przesyła swoje natywne (domyślne) wzorce dokumentów proformy i faktury,

Pytania:

1. Czy jest możliwe podpięcie własnych wzorców dokumentów, zgodnie z tym co drukuje przez swój system ERP?
  2. (jeśli nie pkt1) Czy jest możliwa edycja natywnych wzorców dokumentów proformy i faktury presty? (jeśli tak: to gdzie?)

Rezultat, który chce osiągnąć

1. Chciałbym, aby klient po dokonaniu zakupu otrzymał prawidłowy dokument: proforma oraz gdy faktura (w przypadku całkowitej realizacji i ustawienia statusu: wysłane) - ze statusami itp nie jest problem, tylko aby podłożyć odpowiedni wzorzec dokumentu

Notatka na marginesie:

Zgodnie z polskim prawem nie mogę dostarczać klientowi dwóch różnych faktur (wzorców). Jeśli ustalony jest wzorzec faktury X to takim wzorcem musze obsługiwac wszystkich klientów. W przypadku presty mamy natywne wzorce, a z systemu ERP mam swoje - prawidłowe. Osiągnąć chce, aby wzorce dokumentów były takie same, a nie inne. Miałem już trzy przypadki, gdzie klient dostał dwie różne faktury. Oczywiście wyłączyłem wysyłanie faktur w preście. Jednak dobrze, aby klient widział i miał dostęp do swoich rozrachunków online.

2 answers to this question

Recommended Posts