Definiowanie zmiennych typu {company} {vat_number} w mailach wysyłanych po zmianie statusów zamówień
Przykład
/themes/mój_styl/mails/account.html
Obecnie zdefiniowane {firstname}, {lastname}, {email}
Chciałbym dodać {phone_mobile} {vat_number} {company}, aby klient widział w e-mailu, na jakie dane założył konto. Oczywiście zmienne przed chwilą wymienione wyciągnąłem z tabel SQL
{firstname}, {lastname} {email} czyta poprawnie (ponieważ tak jest domyślnie), jednak reszty już nie.
Paradoks występuje w
/themes/mój_styl/mails/preparation.html
Ponieważ tam zdefiniowane jest {order_name}, jednak jak już dopisałem {firstname} to nie czyta.
Pytania:
1. Jak zdefiniować te zmienne, mimo że nigdzie indziej nie są definiowane w plikach html w katalogu i lub gdzie szukać zmiennych użytych w konkretnych szablonach .html katalogu
2. Czy jest jeszcze wymagana edycja w:
/classes/mail.php
Uprzędzam - żaden backoffice. Wszystko odbywa się na 100% w plikach.
Question
KamikStudio
Definiowanie zmiennych typu {company} {vat_number} w mailach wysyłanych po zmianie statusów zamówień
Przykład
Obecnie zdefiniowane {firstname}, {lastname}, {email}
Chciałbym dodać {phone_mobile} {vat_number} {company}, aby klient widział w e-mailu, na jakie dane założył konto. Oczywiście zmienne przed chwilą wymienione wyciągnąłem z tabel SQL
{firstname}, {lastname} {email} czyta poprawnie (ponieważ tak jest domyślnie), jednak reszty już nie.
Paradoks występuje w
/themes/mój_styl/mails/preparation.html
Ponieważ tam zdefiniowane jest {order_name}, jednak jak już dopisałem {firstname} to nie czyta.
Pytania:
1. Jak zdefiniować te zmienne, mimo że nigdzie indziej nie są definiowane w plikach html w katalogu i lub gdzie szukać zmiennych użytych w konkretnych szablonach .html katalogu
2. Czy jest jeszcze wymagana edycja w:
/classes/mail.php
Uprzędzam - żaden backoffice. Wszystko odbywa się na 100% w plikach.
Edited by KamikStudio (see edit history)Link to comment
0 answers to this question
Recommended Posts