prokopad Posted April 12, 2021 Share Posted April 12, 2021 Dobrý den, chtěl bych se zeptat, na jaké verzi byste dnes doporučovali spustit nový e-shop? Provozujeme několik e-shopu, začínali jsme někde na verzi 1.3, dnes s nimi jedeme spokojeně na verzi 1.6. Človek se za těch 10 let zorientoval, jsme schopni si ledacos naprogramovat sami. Ale podpora pro 1.6 pomalu končí... Nyní plánujeme spuštění nového e-shopu. Doporučili byste zůstát u 1.6, nebo jít pro nás neprozkoumanou cestou verze 1.7? Vím, že verzi 1.7 provázely v počátku velké problemy. Zkoušel jsem dohledávat zkušenosti ostatních, ale většina toto porovnání řešila kolem roku 2018, kdy doporučovali zůstat na 1.6. Dnes je rok 2021, jaký je tedy Váš názor a co říkají zkušenosti? Díky za radu! A.P. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted April 12, 2021 Share Posted April 12, 2021 Poslední verze řady 1.7 jsou stabilní a konečně použitelné, takže za mně jednoznačně 1.7. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ender666 Posted March 11 Share Posted March 11 vím, že je to starý dotaz, ale je rok 2024, testuju verzi 8.4 a zaroveň phenix suite 1.6.2.25 na php 8.1.. za mě jednoznačně vítězí 1.6x - mnohem více funkcí v základu, 1.7/8 je dobrá tak pro vývojáře aby si nahrabali na úpravách a modulech, jinak notně ořezaná. Čekal bych evoluci 1.6, více funkcí, stávající funkce zachovány, ale ne, je vidět jak to tvoří kvůli zisku, osekali a podělali co se dalo. Samozřejmě že mnoho vývojářů bude tvrdit že 1.7/8 je lepší, nedivím se jim, být vývojář tak chrochtám blahem. - staré dobré kombinace, kdy změním vliv ceny u jediné hodnoty atributu a vše se přeočítá, kdežto u 1.7/8 toto nelze a musím složitě ručně přepočítávat všechny vlivy cen u všech hodnot kombinací.. nebo to neumim nevim, ale co sem googlil tak to tak prostě je. Když mám u produktu 600 kombinací, tak tohle je rozhodně fail a možno řešit jak jinak, než koupí modulu za pár set éček.. - search v základu, který ukazuje i thumbnail nalezených položek - loyalty program - backoffice 1.6x mnohem jednodušší, hezčí, přehlednější a rychlejší - mnohem větší výběr z lety ověřených modulů, hodně free.. kdežto u 1.7/8 to je docela greed.. nenašel jsem nic kvůli čemu bych dnes používal 1.7/8 raději, než 1.6x, ale jen můj názor po 14ti dnech konfigurace a testování obou verzí. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts