ralf B2B Posted April 8, 2021 Share Posted April 8, 2021 (edited) Hej, Potrzebuję zrobić promocje na kilka kategorii w sklepie- ma być zasada drugi produkt za 50% . Jak przy 2 produktach nie ma problemu, to przy większej ilości jest. Ustawiłem kod rabatowy- bez kodu a właściwie 3 różne kody- bo w jednym, te reguły wogóle mi nie działały.. .. 2 produkty - najtańszy 50% 4 produkty - najtańszy 50% 6 produktów - najtańszy 50% I jak teraz zrobić by nie liczyło ciągle tego samego najtańszego- tylko jak już jeden będzie zrabatowany to wybrał ten kolejny najtańszy? A jaśniej : 2 produkty w koszyku - rabat na najtańszy, 4 produkty rabat na 2 kolejno najtańsze- a liczy 2X ten najtańszy. Edited April 8, 2021 by ralf B2B (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
c64girl Posted April 8, 2021 Share Posted April 8, 2021 (edited) 7 hours ago, ralf B2B said: Hej, Potrzebuję zrobić promocje na kilka kategorii w sklepie- ma być zasada drugi produkt za 50% . Jak przy 2 produktach nie ma problemu, to przy większej ilości jest. Ustawiłem kod rabatowy- bez kodu a właściwie 3 różne kody- bo w jednym, te reguły wogóle mi nie działały.. .. 2 produkty - najtańszy 50% 4 produkty - najtańszy 50% 6 produktów - najtańszy 50% I jak teraz zrobić by nie liczyło ciągle tego samego najtańszego- tylko jak już jeden będzie zrabatowany to wybrał ten kolejny najtańszy? A jaśniej : 2 produkty w koszyku - rabat na najtańszy, 4 produkty rabat na 2 kolejno najtańsze- a liczy 2X ten najtańszy. Jaki ps? Jeśli 1.7.x to katalog > rabaty > Reguły cenowe katalogu Od ilości 1 Od ilości 2 Od ilości 3 itd. powinno zadziałać. Edited April 8, 2021 by c64girl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralf B2B Posted April 9, 2021 Author Share Posted April 9, 2021 Dzięki teraz tak mam 2 sklepy 1.6 i 1.7 (ale sa takie same te zakładki akurat) Ale w regule cenowej: jak włącze rabat w regułach to od razu zrabatuje mi daną kategorię , w warunkach ustawiam te kategorie własnie których ma dotyczyć. nie wiem na jakiej zasadzie ma działac ta regułą od drugiego produktu.. od ilości 1 - zrabatuje mi pierwszy produkt, od ilosci 2 zrabatuje mi drugi. a chcę żeby co drugi i te najtańsze rabatował. TZN: mamy w koszyku 2 produkty- ten tańszy, mamy 4 - te 2 najtańsze.. itd.. dlatego kombinowałem z kodem rabatowym , nawet trzema. i działa, ale zawsze liczy ten najtańszy produkt X dwa lub trzy, w zaleznosci od ilsoci produktów. a nigdy 2 różne najtańsze.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts