Υπάρχουν πολλά πρόσθετα για εισαγωγή xml και συγχρονισμό τιμών διαθεσιμότητας αυτόματα με cron. Το ένα έχει κάποια δυνατότητα που δεν έχει το άλλο. Καθώς έχω αρκετά e-shop που όλα λειτουργούν με προϊόντα προμηθευτών απο XML έχω αγοράσει και δοκιμάσει αρκετά modules.
Ένα απο τα καλύτερα είναι το https://addons.prestashop.com/en/data-import-export/24523-easy-import-products-from-csv-excel-xml-json-txt.html που όμως ούτε με αυτό έκανα δουλειά μου τελικά και πλήρωσα τσάμπα 210Ευρώ.
Το καλύτερο module που είχε βγει ever και είχα πάρει ήταν το γνωστό προ ετών total import pro που όμως η εταιρεία έκλεισε και έτσι δεν πρόλαβε να βγει για prestashop 1.7 ενώ και για 1.6 είχε ένα μικρό πρόβλημα το οποίο διόρθωσα. Στο τέλος μπήκα στην διαδικασία και μετέτρεψα όλο το module για prestashop 1.7 και πρόσθεσα και category mapping. Έτσι πλέον δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να κάνει αυτό το Module, σε οποιαδήποτε μορφή και να είναι το XML του προμηθευτή. Μετατρέπει Online το XML και το φέρνει στα μέτρα που θέλεις για εισαγωγή. Από αντικατάσταση τιμών στα πεδία online μέχρι mapping των κατηγοριών για να μπουν τα προϊόντα στις σωστές αντίστοιχες κατηγορίες και βέβαια αυτόματo συγχρονισμό τιμών και διαθεσιμότητας με cron. Εαν δεν βρεις κάτι στην αγορά που να σου κάνει μπορώ να βοηθήσω.