_rysiek Posted March 30, 2021 Share Posted March 30, 2021 Witam, czy jest możliwość zablokowania edycji/zmiany danych podanych przez klienta podczas rejestracji? Klient nie powinien mieć możliwości aby w swoim panelu sam mógł zmienić podane dane. Dane te mógłby zmienić tylko admin. Jest jakiś moduł? wtyczka? Dzięki za podpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Blaaszka Posted March 31, 2021 Share Posted March 31, 2021 Chcesz zablokować dosłownie wszystko razem z adresem dostawy / rozliczeniowym? Raczej nikt takiego czegoś nie zrobił, więc tutaj coś indywidualnego by się przydało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 _rysiek Posted April 1, 2021 Author Share Posted April 1, 2021 Tak. Chcę sprzedawać ubezpieczenia (motoryzacja, ale to nie są zwykłe ubezpieczenia) i nie mogę dopuścić do sytuacji gdzie jest możliwość zmiany danych przed zakupem kolejnego. Nie ma adresu dostawy, wysyłki itp. Jest adres rozliczeniowy, ale... Przykład teoretyczny: Klient zakłada konto na Jan Kowalski. Pierwszy zakup na Jan Kowalski. Zmienia dane na Ciocia Marysia. Drugi zakup na Ciocia Marysia. Zmienia dane na Wujek Stefan. I tak dalej. Sprzedaż ma być tylko i wyłącznie na dane klienta zarejestrowane po raz pierwszy. Wiem że mogę mieć jakiś inny program do sprzedaży/faktur/rozliczeń, przenosić tam wszystkie zakupy klienta i zmieniać w nim te dane na właściwe. Ale to jest tylko półśrodek i spora możliwość pomyłki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
_rysiek
Witam, czy jest możliwość zablokowania edycji/zmiany danych podanych przez klienta podczas rejestracji? Klient nie powinien mieć możliwości aby w swoim panelu sam mógł zmienić podane dane. Dane te mógłby zmienić tylko admin.
Jest jakiś moduł? wtyczka?
Dzięki za podpowiedź
2 answers to this question
Recommended Posts