Igorbaltic Posted March 29, 2021 Share Posted March 29, 2021 Cześć, szukamy rozwiązania problemu bo nasz programista rozkłada ręce. Czy ktoś może podpowiedzieć, jak wyciągnąć cenę podstawową i cenę specyficzną produktu , żeby były jednocześnie widoczne na karcie produktu oraz na liście produktów w kategorii (podstawowa jako przekreślona, specyficzna jako nieprzekreślona)? Dlaczego tak? Chodzi o integracje z systemem ERP, która nie przesyła do presty informacji o rabacie tylko przesyła cenę przed promocją i cenę promocyjną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 29, 2021 Share Posted March 29, 2021 Cena jest zapisana jako specyficzna od strony panelu sklepu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igorbaltic Posted March 29, 2021 Author Share Posted March 29, 2021 Tak w panelu sklepu cena jest dodana jako specyficzna w zakładce Wycena>Cena specyficzna i jest dodana osobno dla każdego z wariantów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 29, 2021 Share Posted March 29, 2021 Jaki masz szablon ponieważ w standardzie jeśli jest cena specyficzna to na froncie wyświetla się cena normalna przekreślona i cena po obniżce czyli cena specyficzna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igorbaltic Posted March 29, 2021 Author Share Posted March 29, 2021 Szablon to Alysum od Promokit. Jak w takim razie wyciągnąć parametr ceny podstawowej ze zmiennej produktu? Jak robiliśmy drop na karcie produktu, to cena podstawowa jest ukryta. Pokazuje tylko cenę specyficzną. Dodatkowo nasz integrator z ERP, nie dodaje wartości w polu obniżka. Dodaje tylko inną cenę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 29, 2021 Share Posted March 29, 2021 Nie wiem na co był robiony drop ale cena przed obniżką jest pod $product.price_without_reduction i to zwraca dump na product... Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 29, 2021 Share Posted March 29, 2021 Zakładam że w panelu zmieniałeś ustawienie widoczności cen po rabacie dla produktów i sprawdzałeś czy są zmiany widoczne na froncie zanim zaczęliście grzebać w kodzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igorbaltic Posted March 29, 2021 Author Share Posted March 29, 2021 Oczywiście. Problem jest taki, że zmienna products nie zwraca w ogóle parametru ceny bez obniżki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 29, 2021 Share Posted March 29, 2021 Dla produktu który ma obniżkę jak zrobisz dump na $product.price_without_reduction dostajesz null? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igorbaltic Posted March 29, 2021 Author Share Posted March 29, 2021 (edited) Teraz właśnie sprawdziłem w źródle strony, że w miejsce price without reduction wskakuje mi... cena specyficzna (plik w załączeniu pokazuje w jaki sposób integrator wpisuje cenę do ceny specyficznej). Ta cena następnie wyświeta mi się jako price_without_reduction":369,99"reduct Edited March 29, 2021 by Igorbaltic (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 29, 2021 Share Posted March 29, 2021 Ok, to wyjaśnia wszystko. Zmiana tylko w tym miejscu nadpisuje cenę dla obiektu produktu więc nie istnieje w produkcie oryginalna cena dlatego nie można się do niej odnieść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igorbaltic Posted March 29, 2021 Author Share Posted March 29, 2021 Czy jest możliwość, żeby wyciągnąć tą cenę która istniała przed nadpisaniem? Niestety firma od integratora twierdzi, że to jest zamierzone rozwiązanie i każe wyciągnąć oryginalną cenę z templatki. Tylko jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 29, 2021 Share Posted March 29, 2021 Wydaje mi się że w prosty sposób tego nie da się dostać, tutaj tylko napisać dodatkowy moduł i warunki w szablonie. Chyba że coś pomijam i mi teraz do głowy nie przychodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igorbaltic Posted March 29, 2021 Author Share Posted March 29, 2021 Znalazłem takie rozwiązanie podobnego problemu zaproponowane przez @vekia 1) sprawdzamy czy nasz szablon w product-list.tpl ma {hook h="displayProductPriceBlock" product=$product type="price"} 2) instalujemy moduł advanced EU compilance 3) włączamy w nim funkcję pokazywania starej ceny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igorbaltic Posted March 29, 2021 Author Share Posted March 29, 2021 W razie czego to nie działa ten sposób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts