PrestaShop 1.7.7.1
Na ostatnim etapie składania zamówienia znajduje się checkbox z tekstem "Zgadzam się z warunkami świadczenia usług i będę stosować się do nich bezwarunkowo". W tekście znajduje się link. To, gdzie prowadzi ustalamy w Preferencje > Zamówienia > Strona z warunkami korzystania z usługi. Potrzebuję w tym miejscu zmienić zarówno treść zgody, jak i dodać dwa linki: osobno link do Regulaminu i osobno do Polityki prywatności. Edytowałem w tym celu plik /classes/checkout/ConditionsToApproveFinder.php, w którym zmieniłem:
$termsAndConditions = new TermsAndConditions();
$termsAndConditions
->setText (
$this->translator->trans('I agree to the [terms of service] and will adhere to them unconditionally.', [], 'Shop.Theme.Checkout'),
$link
)
->setIdentifier('terms-and-conditions');
na:
$termsAndConditions = new TermsAndConditions();
$termsAndConditions
->setText (
//$this->translator->trans('I agree to the [terms of service] and will adhere to them unconditionally.', [], 'Shop.Theme.Checkout'),
//$link
'<div>Akceptuję <ahref="/content/2-regulamin"target="_blank"rel="nofollow noreferrer noopener"style="text-decoration: underline;">regulamin</a> oraz <ahref="/content/3-polityka-prywatnosci"target="_blank"rel="nofollow noreferrer noopener"style="text-decoration: underline;">politykę prywatności</a>.</div>'
)
->setIdentifier('terms-and-conditions');
Chciałbym skonsultować, czy tego typu modyfikacja kodu ConditionsToApproveFinder.php (dodanie HTML w PHP) jest:
prawidłowo wykonana,
nie stwarza żadnego niebezpieczeństwa (luki w kodzie),
Question
Slizeer
PrestaShop 1.7.7.1
Na ostatnim etapie składania zamówienia znajduje się checkbox z tekstem "Zgadzam się z warunkami świadczenia usług i będę stosować się do nich bezwarunkowo". W tekście znajduje się link. To, gdzie prowadzi ustalamy w Preferencje > Zamówienia > Strona z warunkami korzystania z usługi. Potrzebuję w tym miejscu zmienić zarówno treść zgody, jak i dodać dwa linki: osobno link do Regulaminu i osobno do Polityki prywatności. Edytowałem w tym celu plik /classes/checkout/ConditionsToApproveFinder.php, w którym zmieniłem:
$termsAndConditions = new TermsAndConditions(); $termsAndConditions ->setText ( $this->translator->trans('I agree to the [terms of service] and will adhere to them unconditionally.', [], 'Shop.Theme.Checkout'), $link ) ->setIdentifier('terms-and-conditions');
na:
Chciałbym skonsultować, czy tego typu modyfikacja kodu ConditionsToApproveFinder.php (dodanie HTML w PHP) jest:
0 answers to this question
Recommended Posts