Jump to content

Edit History

Vualus

Vualus

8 minutes ago, endriu107 said:

Wersja 1.6 działa na PHP max 7.1, jest to wersja prestashop która od dwóch lat nie jest rozwijana.

Szczerze mówiąc, przed moją zabawą z szablonami, to nie odczuwałem żadnych problemów. Mogę zdowngraedować PHP rzecz jasna, jeżeli miałoby to jakoś wpłynąć na działanie strony. Niżej zamieszczam listę modułów które mam na serwerze. Nie instalowałem jeszcze żadnych, więc powinny tu znajdować się jedynie te oryginalne. Wieczorem zacznę porównywać, jeżeli jednak coś rzuci się w oczy do usunięcia, to chętnie skorzystam z pomocy.

modules.png
Wersja 1.7 nie działa mi niestety na serwerze. Na jednym nie działa z powodu wyłączonego ()putenv "z powodów bezpieczeństwa" i wyskakuje 500 Internal Server gdy wyszukuję stronę www.strona.pl/admin, a na drugim serwerze ograniczony jest limit pamięci do 128MB, a 1.7 wymaga minimum 256 żebym mógł go w ogóle zainstalować.

Vualus

Vualus

5 minutes ago, endriu107 said:

Wersja 1.6 działa na PHP max 7.1, jest to wersja prestashop która od dwóch lat nie jest rozwijana.

Szczerze mówiąc, przed moją zabawą z szablonami, to nie odczuwałem żadnych problemów. Mogę zdowngraedować PHP rzecz jasna, jeżeli miałoby to jakoś wpłynąć na działanie strony. Niżej zamieszczam listę modułów które mam na serwerze. Nie instalowałem jeszcze żadnych, więc powinny tu znajdować się jedynie te oryginalne. Wieczorem zacznę porównywać, jeżeli jednak coś rzuci się w oczy do usunięcia, to chętnie skorzystam z pomocy.

modules.png
Wersja 1.7 nie działa mi niestety na serwerze. Na jednym nie działa z powodu wyłączonego ()putenv "z powodów bezpieczeństwa i wyskakuje 500 Internal Server gdy wyszukuję stronę www.strona.pl/admin, a na drugim serwerze ograniczony jest limit pamięci do 128MB, a 1.7 wymaga minimum 256 żebym mógł go w ogóle zainstalować.

Vualus

Vualus

1 minute ago, endriu107 said:

modules.png

• Create New...