miszarus Posted February 17, 2021 Share Posted February 17, 2021 Witam serdecznie, mam problem z działaniem zaplecza. Nie działają poprawnie część kontrolek w zapleczu presty. W konsoli mam błędy -> w załączniku zrzut. PrestaShop 1.7.7.1, PHP - 7.1.33 Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 17, 2021 Share Posted February 17, 2021 Jest to świeża instalacja czy aktualizowany sklep? Generalnie wersja php jest jeszcze zgodna natomiast zalecana jest 7.3 i jeśli jest możliwość to najlepiej od razu podnieść wersję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 miszarus Posted February 17, 2021 Author Share Posted February 17, 2021 (edited) Podniosłem, dalej to samo. Jest to świeża instalacja, jeszcze z danymi demo + oczywiście zakupiony szablon. Może ktoś miał podobny problem, co może krzaczyć tak zaplecze? Bo aktualnie jest bezużyteczne, kluczowe funkcje nie działają 😕 Edited February 17, 2021 by miszarus (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 17, 2021 Share Posted February 17, 2021 W jaki sposób sklep był instalowany, ręcznie czy przy użyciu hostingowego autoinstalatora? W zakładce Zaawansowane > Informacja na dole jest lista zmienionych i brakujących plików powinna być pusta. Poza tym możesz napisać co dokładnie się krzaczy lub nie działa, ze screena ciężko coś wywnioskować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 miszarus Posted February 17, 2021 Author Share Posted February 17, 2021 (edited) Jeżeli chodzi o listę zmienionych i brakujących plików, cały czas mam... "Sprawdzanie plików..." Świeża instalacja presty, ręcznie robiona, wszystko zgodnie z instrukcją. Później podegrany zakupiony szablon. Nie działa sporo funkcji w zapleczu - domniemam, że jest któraś kontrolka wywala stronę, bo np. na stronie dodania/edycji produktu nie mogę np: dodać cechy produktu, bądź marki produktu -> przyciski nie reagują. Podobnie jest po przełączeniu w edycji produktu na kombinacje -> żadnej reakcji, i oczywiście w konsoli można podejrzeć, że są błędy, które załączyłem w pierwszym poście. Np. Przycisk zmiana hasła w ustawieniach użytkownika również nie reaguje 😕 Nie mam pojęcia co to może być. Edited February 17, 2021 by miszarus (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 18, 2021 Share Posted February 18, 2021 Błędy były od początku czy pojawiły sie po wgraniu szablonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 miszarus Posted February 18, 2021 Author Share Posted February 18, 2021 Wiesz co, nie wiem. Zauważyłem je dopiero po wgraniu szablonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 miszarus Posted February 18, 2021 Author Share Posted February 18, 2021 Dobra znalazłem rozwiązanie. dwa razy ładowała się biblioteka jquery, jedną wywaliłem i poszło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 18, 2021 Share Posted February 18, 2021 Rozumiem że jQuery było ładowane z szablonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MethOd63 Posted March 8, 2021 Share Posted March 8, 2021 On 2/18/2021 at 8:44 AM, miszarus said: Dobra znalazłem rozwiązanie. dwa razy ładowała się biblioteka jquery, jedną wywaliłem i poszło. To jeszcze podeślij jak to zrobileś ? Ja mam podobny problem i główkuję i nic nie mogę wymyślić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
miszarus
Witam serdecznie,
mam problem z działaniem zaplecza. Nie działają poprawnie część kontrolek w zapleczu presty. W konsoli mam błędy -> w załączniku zrzut.
PrestaShop 1.7.7.1, PHP - 7.1.33
Proszę o pomoc.
9 answers to this question
Recommended Posts