Smolin Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 W preferencjach -->SEO-->URL katalog główny był ustawiony na / szybko szybko i wkleiło mi się tam niechcący słowo index. Teraz strona się nie ładuje (404 not found), a co gorsze nie mogę wejść do panelu presty aby to zmienić. HELP! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Smolin Posted February 16, 2021 Author Share Posted February 16, 2021 Znalazłem już (częściowo) że można to zmienić to w tabelach bazy danych, ale nie mogę się zalogować do phpMyAdmin, mam Access Denied for user: xx Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Prawdopodobnie używasz złych danych do logowania, znajdziesz je w pliku app/config/parameters.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Smolin Posted February 16, 2021 Author Share Posted February 16, 2021 (edited) z tym już sobie poradziłem. Tu na forum znalazłem poradę, udało się znaleźć tabelę _shop_url i wykasować to co było niepotrzebne. Na teraz mam błąd 500 serwer error. ... jeszcze usunąłem plik .htaccess z głównego katalogu sklepu, u mnie to public_html, ale bez zmian Edited February 16, 2021 by Smolin (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Na początek usuń katalogi dev i prod z var/cache, jak to nie pomoże to włącz tryb debugowania powinny pojawić się błędy które pomogą wskazać gdzie jest problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Smolin Posted February 16, 2021 Author Share Posted February 16, 2021 Zmieniłem hasło do bazy danych jak nie mogłem się zalogować do phpMyAdmin 🤦♂️, zmieniłem już na poprawne w Installatronie w zakładce Zaawansowane. Strona się uruchamia ale bez zdjęć (slowlifebymonia.pl) Nadal nie mam dostępu do Panelu Presta, komunikat: Ta strona nie działa PS żona mnie zabije zaraz 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Tak jak napisałem usuń te katalogi i ewentualnie włącz tryb debugowania, pojawi się komunikat lub się samo naprawi. Następnie wygeneruj na nowo plik htaccess wyłączając i włączając przyjazne linki w panelu sklepu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Smolin Posted February 16, 2021 Author Share Posted February 16, 2021 UFF!! Działa! Nie było u mnie katalogu dev, nie wiem czy to normalne ale... DZIAŁA 🙏 Wielkie dzięki Endriu, zresztą odnośnie tabel w mySQL też korzystałem z Twojej porady z 2017 roku. Jesteś wielki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Smolin
W preferencjach -->SEO-->URL katalog główny był ustawiony na /
szybko szybko i wkleiło mi się tam niechcący słowo index. Teraz strona się nie ładuje (404 not found), a co gorsze nie mogę wejść do panelu presty aby to zmienić. HELP!
7 answers to this question
Recommended Posts