Simo_MW Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Witam. Poszukuję rozwiązania, które pomoże mi osiągnąć cel podany w tytule. Mam kilka produktów, w zasadzie takich samych, różnią się tylko rozmiarem, natomiast każdy ma stworzony osobny produkt w sklepie. Było to jedyne wyjście, gdyż ze względu na synchronizację danych z hurtowniami tylko w ten sposób mogliśmy się ze sobą połączyć. Teraz szukamy rozwiązania mającego na celu połączenie tych produktów w jeden wirtualny z kombinacjami, przy zachowaniu indeksów i kodów SKU, gdyż na tej podstawie synchronizują się ceny i stany magazynowe. Czy ktoś może wie czy w ogóle istnieje takie rozwiązanie? Pozdrawiam Szymon Kucala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 To raczej import z hurtowni został źle zrobiony, bo przy takim imporcie powinno się od razu to połączyć w warianty. A te produkty mają jakieś wspólne pole, po którym można by je skojarzyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simo_MW Posted February 16, 2021 Author Share Posted February 16, 2021 Wspólne są fragmenty indeksów oraz duża część nazw. Możemy nawet łączyć je ręcznie, byleby się synchronizacja z z hurtownią nie wysypała W załączniku przesyłam przykład jak wyglądają pojedyncze produkty na stronie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Wszystko zależy od tego jak działa ta integracja z hurtownią dokładnie, jeżeli aktualizowane są tylko stany magazynowe szukane po indeksach to pewnie się nie wysypie, ale jeżeli dorzuca nowe produkty to może być różnie. Jest też alternatywne rozwiązanie - powiązanie produktów w serię i przechodzenie między nimi tak jak jest na Allegro. Wdrażałem coś takiego na przykład tutaj: https://www.p-m.com.pl/15-meskie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simo_MW Posted February 16, 2021 Author Share Posted February 16, 2021 Sęk w tym, że potrafi dorzucać nowe produkty Serie produktowe brzmią całkiem atrakcyjnie, pytanie jak to zrobić, ewentualnie jakie to koszta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Mam do tego takie rozwiązanie, które po ustaleniu określonym produktom jednej wspólnej wartości jakiejś wybranej cechy jest w stanie pokazać na karcie jednego produktu wszystkie inne z serii. Wymaga to też dostosowania do szablonu więc najlepiej po prostu wdrożyć to od A do Z. Koszty takiego wdrożenia to ok. 300zł netto. Natomiast ze strony obsługi sklepu koniecznie jest zajęcie się ustawieniem produktom tej jednej wspólnej wartości cechy. Ewentualnie można rozważyć jakieś całkiem automatyczne rozwiązanie, żeby nie trzeba było tym produktom tej wartości cechy ustawiać. Jeżeli da się w pewny sposób znaleźć warianty po kodzie produktu dla całej bazy produktów to możliwe, że dałoby się uniknąć ustawiania cech. Najlepiej proszę o więcej szczegółów na maila [email protected] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts