Jump to content

problemy z konaktem na mypresta.eu

c64girl

Recommended Posts

Mam pytanie czy tylko ja mam problem z kontaktem z właścicielem strony mypresta.eu? Kupiłem moduł który nie działa więc napisałem przez formularz kontaktowy pisałem kilka razy brak odpowiedzi. Czy ktoś z was też ma ten problem z kontaktem lub z niedziałającym zakupionym modułem?

• Like 2

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
On 2/16/2021 at 1:35 PM, vekia said:

Hello
Bardzo proszę o kontakt na [email protected]

Po update HTML Box Pro z 3.7.0 > 3.7.1 bloki znikły i się nie wyświetlają mimo dodania do TPL i wyczyszczenia cache i dodania modułu do dynamic content w module cache.

{hook h='CategoryPageHookBottom'}

{hook::exec('CategoryPageHookBottom') nofilter}

Mimo użycia jednego albo drugiego kodu.

Witam, 

Zakupiłem i opłaciłem tydzień temu usługę (nie moduł) optymalizacji sklepu i po wielu wysłanych wiadomościach na support, vekia.pl nie mam żadnej odpowiedzi.
Proszę o informację, czy mam jeszcze na co czekać czy może zacząć odzyskiwać pieniądze.

• Like 1
  • Thanks 1

Czyli co pozew zbiorowy i odszkodowanie + zwrot kasy za kupione produkty które nie działają jak i usługi które nie są realizowane?

art. 286 k.k. Oszustwo, wyłudzenie – przestępstwo polegające na doprowadzeniu innej osoby do niekorzystnego rozporządzenia mieniem własnym lub cudzym za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania jej błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej.

Edited by c64girl
art. 286 k.k. (see edit history)
  • Like 1

On 2/16/2021 at 1:35 PM, vekia said:

Hello
Bardzo proszę o kontakt na [email protected]

Jeśli ma Pan jakieś problemu z wyrobieniem się na odpowiadanie na maile proszę nas powiadomić bo sytuacja zaczyna robić się nieciekawa.

Proponuje tez zamknięcie sklepu mypresta.eu na jakiś czas spowoduje to ogarnięcie jakoś tej sytuacji i zmniejszenie napływu wkurzonych klientów. Lub proszę zatrudnić kogoś do supportu.

• Like 2

In the early days of the purchase, the support was very entertaining for me.
I thought support stopped responding to messages after a while. But finally I understand that Mylos is not responding to anyone.
Maybe something happened to him?

For my part, I bought the Pretty URL module, I have to launch my site next week and I am at a dead end because as long as I have no answers, I cannot take the risk of using the module and then find myself changing the URL structure ...

Jakieś dwa miesiące temu nie było problemu z kontaktem. Być może faktycznie coś się stało. Osobiście jeszcze mogę poczekać.
Wątpię aby człowiek z taką historią postępował w ten sposób.

Jeśli jednak sytuacja się nie poprawi pozostaje faktycznie art. 286 k.k., plus ewentualnie bonusowy donos do skarbówki za nieudokumentowane przychody (nie dostałem faktury).

• Like 1

Yes, he is a very active member of the PrestaShop community. So he has no interest in not responding for his own developments.
I see he connects to the forum.
But maybe someone logs in for him.
Personally, I do not intend to take any action, but I will no longer recommend this module or mypresta.eu for its responsiveness.

• Like 1

40 minutes ago, miszozon said:

Jakieś dwa miesiące temu nie było problemu z kontaktem. Być może faktycznie coś się stało. Osobiście jeszcze mogę poczekać.
Wątpię aby człowiek z taką historią postępował w ten sposób.

Jeśli jednak sytuacja się nie poprawi pozostaje faktycznie art. 286 k.k., plus ewentualnie bonusowy donos do skarbówki za nieudokumentowane przychody (nie dostałem faktury).

No to czekamy miejmy nadzieje że to tylko chwilowe problemy bo przyznam że niektóre moduły są unikatowe i szkoda by było stracić do nich support.

U mnie to samo. Totalna zlewka. Niestety Pan vekia nie wygląda mi na żadną legendę... Kupiłem moduł do tagów OG i nic nie działa :) sytuacja miała miejsce pół roku temu, nadal nikt mi nie pomógł więc nie wygląda to na chwilowe problemy. Ja i kilka osób z chęcią się dołożymy do pozwu zbiorowego ponieważ tu nie chodzi już o kasę tylko o zasady ...

• Like 2

• 3 weeks later...
  • 4 months later...

Gdy pojawił się problem z modułem - zapadła cisza.

Prośba o zwrot wpłaty - cisza.

NIE PO TO ZAPŁACIŁEM ZA MODUŁ, BY RĘCZNIE GO NAPRAWIAĆ!

Ja rozumiem, że Pan Vekia jest tu osobą znaną i pomocną, ale jeśli za coś bierze się pieniądze to tym bardziej należy przyłożyć się do tego, by modul działał.

PROSZĘ ZASTANOWIĆ SIĘ 2 RAZY PRZED ZAKUPEM, A POTEM WYBRAĆ INNEGO DEWELOPERA.

-------

No invoice, no support, module not working as advertised.

THINK TWICE BEFORE BUYING, AND THEN CHOOSE ANOTHER DEVELOPER!

Edited by usernamer (see edit history)
  • Like 1

• 3 weeks later...

Milosz Myszczuk is a "prestashop expert" but at the same time he ignores his customers and sell modules not working as advertised.

I hope some day he will face the consequences of charging his customers for the features which do not exist.

He can be a helpful guy on the forum and have a nice photo, but his actions as a merchant are unacceptable an possibly punishable according to the law.

Edited by usernamer (see edit history)
  • Like 1

• 3 weeks later...

ja das ist ein schwieriges Thema. Vekia hat viele sehr gute Module. Ich habe einige dort gekauft und die Produkte werden auch gepflegt (regelmässige updates). Die Kommunikation ist aber leider sehr schwer bis nicht möglich. Das ist extrem schade. Aber ich hoffe immer noch, dass Vekia seine Gründe hat und irgendwann wieder alles normal abläuft.

14 hours ago, Puppo said:

ja das ist ein schwieriges Thema. Vekia hat viele sehr gute Module. Ich habe einige dort gekauft und die Produkte werden auch gepflegt (regelmässige updates). Die Kommunikation ist aber leider sehr schwer bis nicht möglich. Das ist extrem schade. Aber ich hoffe immer noch, dass Vekia seine Gründe hat und irgendwann wieder alles normal abläuft.

It would be a good tactic to write down at least where these problems arise. But as you can see, Vekia doesn't really care

• Like 2

• 5 weeks later...
  • 4 months later...
  • 4 months later...
  • 4 months later...

A jak umarł?

Odpisywał bardzo rzeczowo na początku grudnia 2022, później znikł na tydzień, wrócił, powiedział że wraca do pracy i od tamtej pory się znowu nie odezwał. 

Może jest ciężko chory? 

Swoją drogą czy ktoś zdrowy, spędziłby tyle czasu nad prestą? ;)

Edited by Tomi14 (see edit history)

On 2/25/2023 at 8:30 PM, Tomi14 said:

A jak umarł?

Odpisywał bardzo rzeczowo na początku grudnia 2022, później znikł na tydzień, wrócił, powiedział że wraca do pracy i od tamtej pory się znowu nie odezwał. 

Może jest ciężko chory? 

Swoją drogą czy ktoś zdrowy, spędziłby tyle czasu nad prestą? ;)

Umarł i z zaświatów wystawia faktury i opłaca domenę... Weź zejdź na ziemie.

Edited by c64girl (see edit history)
  • Haha 1

• 1 month later...
31 minutes ago, lukaszwojcik said:

Potwierdzam, niedziałający moduł, brak kontaktu, odpowiedzi od ponad tygodnia mimo wielu maili na różne skrzynki oraz forum strony. Zgłoszone do banku i będę próbował odzyskać środki.

Bardziej na policję bym proponował zawiadomienie o oszustwie.

Mam doświadczenie na policji z drobnymi oszustami internetowymi i niestety strata czasu. Przy małych kwotach spiszą zeznania i za jakiś czas otrzymujesz informacje o umorzeniu śledztwa. Miałem tak przy sprzedawcy, który po wpłatach (ok 500 zł) zawinął się ze sklepem i też nie udało się nic z policją zdziałać. Może gdyby to był pozew zbiorowy i uzbierałoby się kilkaście tys. to by się ruszyli.

• Like 1

• 8 months later...
9 hours ago, felgi said:

potwierdzam, zerowy kontakt z "vekia", by sprzedać moduł odezwał sie szybko ale jak okazało się że nie działa to zero odzewu. NIC U NIEGO NIE ZAMAWIAJCIE

Pozew zbiorowy albo płatności kartą kredytową. Jeśli nie jest w stanie naprawić to charge back. Kilka chargebackow i zablokują mu konto w banku. Trzeba zobaczyć jakie płatności przyjmuje, jeśli przelewy24 to pisać skargi do przelewy24. Koleś ma fajne moduły szkoda że tak się zachowuje.

Edited by c64girl (see edit history)
  • Like 1

• 2 months later...

Również długo oczekiwałem na odpowiedź, ale po kilku mailach otrzymałem kontakt zwrotny i zgłoszone przeze mnie uwagi zostały naprawione przez dostawcę. Odpowiedź dostałem po 1 w nocy, wnioskuje zatem, że jest to spowodowane dużą ilością pracy i obowiązków. W tej sytuacji dobrze by było zaangażować kogoś do pomocy, aby klienci się nie denerwowali.

Edited by ArcziD3
Zmiana opinii (see edit history)

• 5 months later...
  • 1 month later...