Klient w ostatniej fazie składania zamówienia kiedy wyświetla mu się przycisk "Zamawiam z obowiązkiem zapłaty" musi jeszcze zaakceptować regulamin poprzez zaznaczenie krzyżykiem pola wyboru.
Kod HTML odpowiedzialny za to pole wygląda następująco:
<labelclass="js-terms custom-control custom-checkbox"for="conditions_to_approve[terms-and-conditions]"><inputid="conditions_to_approve[terms-and-conditions]"name="conditions_to_approve[terms-and-conditions]"requiredtype="checkbox"value="1"class="custom-control-input"><spanclass="custom-control-indicator"></span><spanclass="custom-control-description">Oświadczam że akceptuję <ahref="https://9c.com/pl/content/3-regulamin"id="cta-terms-and-conditions-0">regulamin</a> i zapoznałem się z jego treścią.</span></label>
Chciałbym zmienić ten kod aby link wyglądał następująco:
Czy ktoś z użytkowników forum orientuje się jak to zmienić?
Szukając sposoby na rozwiązanie tego problemu znalazłem kilka wskazówek:
Tłumaczenie w pliku app\Resources\translations\pl-PL\ShopThemeCheckout.pl-PL.xlf
<fileoriginal="classes/checkout/ConditionsToApproveFinder.php"source-language="en"target-language="pl"datatype="plaintext"><body><trans-unitid="823e713a0e72b5dc3d75a71a7bbc6274"approved="yes"><source>I agree to the [terms of service] and will adhere to them unconditionally.</source><targetstate="final">Oświadczam że akceptuję [regulamin] i zapoznałem się z jego treścią.</target><note>Line: 53</note></trans-unit></body></file>
Oraz plik classes/checkout/ConditionsToApproveFinder.php który zawiera funkcję getDefaultTermsAndConditions:
private function getDefaultTermsAndConditions()
{
$cms = new CMS(Configuration::get('PS_CONDITIONS_CMS_ID'), $this->context->language->id);
$link = $this->context->link->getCMSLink($cms, $cms->link_rewrite, (bool) Configuration::get('PS_SSL_ENABLED'));
$termsAndConditions = new TermsAndConditions();
$termsAndConditions
->setText(
$this->translator->trans('I agree to the [terms of service] and will adhere to them unconditionally.', [], 'Shop.Theme.Checkout'),
$link
)
->setIdentifier('terms-and-conditions');
return $termsAndConditions;
}
Wydaje mi się że to właśnie ta funkcja jest odpowiedzialna za generowanie linka który chcę zmienić. Jednak nie wiem jak tę funkcję zmienić aby uzyskać opisany przeze mnie wyżej efekt. Dziękuję za odpowiedź.
Question
Amadek
Klient w ostatniej fazie składania zamówienia kiedy wyświetla mu się przycisk "Zamawiam z obowiązkiem zapłaty" musi jeszcze zaakceptować regulamin poprzez zaznaczenie krzyżykiem pola wyboru.
Kod HTML odpowiedzialny za to pole wygląda następująco:
Chciałbym zmienić ten kod aby link wyglądał następująco:
Czy ktoś z użytkowników forum orientuje się jak to zmienić?
Szukając sposoby na rozwiązanie tego problemu znalazłem kilka wskazówek:
Tłumaczenie w pliku app\Resources\translations\pl-PL\ShopThemeCheckout.pl-PL.xlf
Oraz plik classes/checkout/ConditionsToApproveFinder.php który zawiera funkcję getDefaultTermsAndConditions:
private function getDefaultTermsAndConditions() { $cms = new CMS(Configuration::get('PS_CONDITIONS_CMS_ID'), $this->context->language->id); $link = $this->context->link->getCMSLink($cms, $cms->link_rewrite, (bool) Configuration::get('PS_SSL_ENABLED')); $termsAndConditions = new TermsAndConditions(); $termsAndConditions ->setText( $this->translator->trans('I agree to the [terms of service] and will adhere to them unconditionally.', [], 'Shop.Theme.Checkout'), $link ) ->setIdentifier('terms-and-conditions'); return $termsAndConditions; }
Wydaje mi się że to właśnie ta funkcja jest odpowiedzialna za generowanie linka który chcę zmienić. Jednak nie wiem jak tę funkcję zmienić aby uzyskać opisany przeze mnie wyżej efekt. Dziękuję za odpowiedź.
2 answers to this question
Recommended Posts