Jump to content
  • 0

Dodanie nowego szablonu PrestaShop 1.7 ze sklepu (URL jaki)

PawelG

Question

Witam wszystkich , nie wiem czy dobrze wstawiam temat , ale mam pytanie chciałem zmienić szablon cały. W tym celu zakupiłem nowy szablon przez sklep . wszystkie pięknie ładnie, ale jaki mam adresu url wpisać .

1. strona jeszcze jest na testowym serwerze gdzie dopiero będzie powstawała (nazwa.pl) czyli zaczyna się od server1234.nazwa.pl itd

2. adres url jest /prestashop/prestan_...jakaś nazwa...../

3. jeżeli zmienię na właściwą domenę to tego powyżej już nie będzie , a będzie przykładowo w ustawieniach prestashop:

- domena sklepu     i tu mój właściwy adres czyli np. lubiecie.pl

- domena ssl        lubiecie.pl

- url bazowy /

i teraz najważniejsze co mam wpisać w pobieraniu żebym miał już nowy szablon, ale jeszcze strona nie była włączona , aż do momentu zrobienia jej i ustawienia. Jeżeli wpiszę  /prestashop/prestan_...jakaś nazwa...../ to czy ten moduł będzie na właściwej stronie już po włączeniu strony np. www.lubiecie.pl

Nowy moduł jest przypisany do danego adresu url.

Jak to zrobić?

Pozdrawiam i przepraszam jakby co za zagmatwanie wypowiedzi

presta.jpg

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Po pierwsze posty proszę umieszczać w odpowiednich sekcjach językowych, temat przeniosłem do polskiej sekcji.

Po drugie jeśli na docelowej domenie nie masz nic to warto od razu na niej budować sklep, sklep możesz wyłączyć dla zewnętrznych osób.

Po trzecie dodaj docelową domenę na addons.

• 0
58 minutes ago, endriu107 said:

Po pierwsze posty proszę umieszczać w odpowiednich sekcjach językowych, temat przeniosłem do polskiej sekcji.

Po drugie jeśli na docelowej domenie nie masz nic to warto od razu na niej budować sklep, sklep możesz wyłączyć dla zewnętrznych osób.

Po trzecie dodaj docelową domenę na addons.

Przepraszam jeszcze nie ogarniam dobrze :)

czyli docelowo już ustawiam w prescie to ?

- domena sklepu     i tu mój właściwy adres czyli np. lubiecie.pl

- domena ssl        lubiecie.pl

- url bazowy /

i tu już podaje adres url jak sobie życza na stronie presty (jak w załaczniku było ?) rozumiem że adres url to bedzie adres strony czyli lubiecie.pl?

i jak wyłączyć dla zewnętrznych osób ? (tak żebym ja widział sklep a nikt inny (na podglądzie)

i ostatni punkt dodaj docelową domenę do addons (mogę trochę obrazowo)?

przepraszam trochę ciemniak jestem w tym temacie :( , ale uczę się

• 0

Jeśli w konfiguracji sklepu zmienisz domenę to sklep będzie działał pod zmienioną domena o ile katalog na serwerze w którym jest sklep jest wskazywany przez tą domenę.

W Twoim przypadku docelowa domena to lubiecie.pl, gdyby okazało się ze masz jakieś błędy w dodatku który kupiłeś i zgłosisz się do autora to będzie weryfikował domenę więc najlepiej aby domena zgadzała się z ta podaną.

Jak wyłączyć sklep dla zewnętrznych osób pokazałem w tym poradniku:

https://www.youtube.com/watch?v=i8dF4mA-IWA