igorczarnowo Posted February 4, 2021 Share Posted February 4, 2021 Witam zamierzam zbudować sklep na szablonie Classic bo stwierdziłem że to będzie najbezpieczniejsze, przerabiać standardowy szablon presty , jak jakiś darmowy pobrany z internetu, nie wiadomo czy nie jest np. zawirusowany. Ale po kilku dniach z tym szablonach chyba się poddam. Nie spełnia on moich oczekiwań. Czy może ktoś polecić sprawdzony szablon do przeróbek, w którym będzie w standardzie duża liczba hook na stronie głównej, dokładnie chodzi mi o to że szablon Classic ma tylko jeden hook fuul widht czyli moduły na całą szerokość strony i to do tego tylko w nagłówku a ja chciałbym np. mieszać moduły, cała szerokość strony, poniżej na szerokość tylko menu itd. Znalazłem dodatek do budowy hook https://mypresta.eu/modules/administration-tools/hooks-manager.html ale nie kumam wogóle jego działania, niby moduł bardzo prosty ale dokumentacja i film beznadziejny. Samo dodanie hook w module ok dodaje ale co dalej 1 Jak taki hook dodać do szablonu aby wyświetlał się na stronie głównej? 2 jak taki hook ustawić czy ma sie wyświetlać na cała szerokość strony czy tylko do menu? 3 jak dopisać taki hook do konkretnego modułu aby się tam dodał? Czekam na jakieś propozycje Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted February 4, 2021 Share Posted February 4, 2021 Tworzysz taki hook tym modułem. Następnie w plikach szablonu tpl wstawiasz odniesienie {hook h='TWOJA_NAZWA_Z_MODULU'}. Wszystko co podczepisz pod ten hook będzie się wyświetlało w miejscu gdzie wstawisz {hook h='TWOJA_NAZWA_Z_MODULU'} Link to comment Share on other sites More sharing options...
igorczarnowo Posted February 4, 2021 Author Share Posted February 4, 2021 1 Ale jak podpiąć jakikolwiek moduł który nie ma takiego hooka na liście wyboru hook? 2 Jak dopasować hook do szerokości strony ? całą szerokość lub szerokość menu? 3 czy możesz napisać w którym konkretnie pliku szablonu to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted February 4, 2021 Share Posted February 4, 2021 1. Edycja modułu kodu który odpowiada za instalację modułu. W sekcji gdzie moduł podpina się pod domyślne hooki dopisać swój. Później wystarczy przeinstalować moduł. 2. To zależy gdzie wstawisz {hook h='TWOJA_NAZWA_Z_MODULU'} - sprawdź strukturę szablonu - div container itd. 3. Co zrobić? Gdzie chcesz umieścić (w którym miejscu) {hook h='TWOJA_NAZWA_Z_MODULU'} ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
igorczarnowo Posted February 4, 2021 Author Share Posted February 4, 2021 2. To zależy gdzie wstawisz {hook h='TWOJA_NAZWA_Z_MODULU'} - sprawdź strukturę szablonu - div container itd. No problem w tym że szablon Classic ma tylko jedną pozycję na całą szerokość strony, jest ona w nagłówku, a ja chciałbym mieć np. z 4 pozycje fuul width poniżej nagłówka, mieszane z pozycjami szerokość tylko do menu. Czy jest to możliwe do zrobienia w szablonie Classic jak nie to czy może ktoś podać link do sprawdzonego szablonu który można w ten sposób dodawać hook Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted February 4, 2021 Share Posted February 4, 2021 Wystarczy przecież część kodu wziąć w container a inną container-fluid. Przykład: Zobacz załącznik. Jak dodasz hook poniżej tego bloku to masz na całą szerokość strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts