Jump to content
  • 0

Kilka modułów nie wyświetla się za chiny ludowe

Masney

Question

Hej. 

Moja wersja Prestashop 1.7.7.1 na smarthoście, zainstalowana przez samoinstalkę smarthostową. 

Sklep domyślnie, zaraz po zainstalowaniu wyglądał w porządku i wszystko działało. Zainstalowałem darmową skórkę Firetech i wszystko dalej wyglądało OK. 

Jednakże problem pojawił się w momencie gdy chciałem wyłączyć zbędne moduły ze skórki (i nie tylko). Moduł blogu, moduł social i kilka innych. 

W pewnym momencie zauważyłem, że na ekranie mobilnym zaczęła znikać wyszukiwarka na górze strony + zniknął mi kompletnie z widoku strony głównej moduł przedmiotów polecanych, nowych i najczęściej kupowanych. Mimo, że były włączone. 

Trochę spanikowałem i przywróciłem skórkę do normalnej, domyślnej a potem ponownie na firetech. Okazało się, że to był strzał w dziesiątkę i wszystkie moduły się ogarnęły i pojawiły się na swoich miejscach (w tym też te, których nie chciałem - blog, social..)

Odczekałem tydzień i po tygodniu postanowiłem ponownie zabrać się za sklep. Zacząłem ponownie wyłączać moduły i stało się ponownie to samo - zniknął mi kompletnie z widoku strony głównej moduł przedmiotów polecanych, nowych i najczęściej kupowanych. 

Tym razem powrót do starego szablonu i ponownie do firetech nie podziałał (nawet na domyślnej nie pojawiły mi się brakujące moduły). Ba, mało tego - nawet przywrócenie kopii zapasowej na serwerze smarthosta nie pomogło - moduły się nie pojawiły! Aktualizacja Presta czy modułów do najnowszej wersji również nie pomogły. 

FLBFlIO.jpg 

Zaczepy na moduły wyglądają, że są ok

OzRApZa.jpg

Ktoś wie co może być problemem i jak to rozwiązać? 

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Sklep instalowane przez autoinstalatory często same się aktualizują czy jesteś pewny że w momencie instalacji i obecnie masz tą samą wersję? 

Hej. Dziękuje za odpowiedź. Nie, aktualnie sklep ma inna wersję niż w momencie instalacji. JEDNAKŻE sklep zaktualizowałem dopiero PO wystąpieniu problemu, w nadziei, że to coś może pomóc. 

Czy szablon wspiera twoją wersję sklepu?

W sumie to choinka wie. Napisane jest, że wspiera 1.7+. Ale biorąc pod uwagę to co napisałem wyżej to nie ma to chyba znaczenia (?)

Czy szablon ma moduł konfiguratora w którym trzeba uaktywnić te moduły?

Nic takiego nie znalazłem, ale być może coś zwyczaje przeoczam.  Dokumentacja w raczej czego znajduje się tutaj https://drive.google.com/file/d/1fGN6ruxyrJ8I8JUMdb8Ii1flAgRezYqQ/view?usp=sharing

• 0

Spróbowałbym odinstalować szablon i go usunąć, tak samo wszystkie jego moduły odinstalować i usunąć, wtedy spróbować zainstalować ponownie, jeśli to nie jest kwestia cache to może być właśnie kwestia konfiguracji więc o ile moduły odinstalowują się z usunięciem danych to ponowna instalacja powinna pomóc. 

• 0
On 1/31/2021 at 8:33 PM, endriu107 said:

Spróbowałbym odinstalować szablon i go usunąć, tak samo wszystkie jego moduły odinstalować i usunąć, wtedy spróbować zainstalować ponownie, jeśli to nie jest kwestia cache to może być właśnie kwestia konfiguracji więc o ile moduły odinstalowują się z usunięciem danych to ponowna instalacja powinna pomóc. 

Przy próbie ponownej instalacji modułu napotkałem taki błąd:
wrLL0Q8.jpg

debug info

gmhhcPl.jpg