Jump to content
  • 0

Dodanie guzika: dodaj produkt do koszyka

Artur PL

Question

Witajcie,

Mam problem. Nie mogę znaleźć odpowiedniego wzorca na link, który mógłbym dodać do buttona na dole strony opisu produktu. Miałby za zadanie dodanie produktu do koszyka.

Chodzi o to, że opisy produktowe w moim sklepie są bardzo długie, i po całej lekturze, na samym końcu, chciałbym dodać guzik: dodaj do koszyka (bez konieczności wspinania się na sam szczyt strony produktowej) i żeby automatycznie dany produkt, z danej strony, w ilości jednej sztuki, wskoczył.

Nie wiem, jak to jest rozwiązane w kodzie strony, ale gdy chce skopiować link bezpośredni, który oryginalnie jest przypisany do górnego (głównego) guzika dodaj do koszyka, jest tylko linkiem strony. W efekcie jego zastosowania - zwyczajnie odświeża się strona... wprawdzie pojawiam się na górze, ale nie o to chodzi. W koszyku jest nadal pusto.

Czy ktoś miałby wzór takiego linka? 

Presta 1.7.7.0

14 answers to this question

Recommended Posts

• 0

endriu107 - a no właśnie jak dodać ten przycisk? Szczególnie, że mamy kupiony template.

Dziękuję za  Buy button lite (u mnie przetłumaczone w modułach  Kup teraz lite ) . Jedyne co, to brakuje trzeciej opcji do generowania linku - dodaj produkt ale bez przechodzenia ani do koszyka, ani do podsumowania. Po prostu dodanie do koszyka ale pozostanie na stronie (coś jak odświeżenie strony - przenosi na górę, ale wrzuca produkt też do koszyka)

• 0

Wstaw ten kod w dowolne miejsce:

<form action="{$urls.pages.cart}" method="post" class="add-to-cart-or-refresh">
  <input type="hidden" name="token" value="{$static_token}">
  <input type="hidden" name="id_product" value="{$product.id}" class="product_page_product_id">
  <input type="hidden" name="qty" value="1">
  <button class="btn btn-primary add-to-cart" data-button-action="add-to-cart" type="submit" {if $product.quantity < 1 }disabled{/if}>
  <i class="material-icons shopping-cart"></i>
  {l s='Add to cart' d='Shop.Theme.Actions'}
  </button>
</form>

• 0

Ten element z kodu który podałem odpowiada za klasę:

class="btn btn-primary add-to-cart"

możesz go zmienić nadając mu inną klasę chociaż sugeruje jak już dodać nową typu fancybutton czyli wyglądało by to tak:  class="btn btn-primary add-to-cart fancybutton"

później w pliku css dodajesz:

.fancybutton {
background-image: url("link-to-fancyimage.jpg");
}