Jacoobic Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 Dobrý den všem, Potenciálně se to tu už řešilo, ale nepodařilo se mi příslušný dotaz najít. Prosím o radu, jak v PS 1.7.7.0 u základní šablony "Classic" vypnout náhledové fotografie kategorií (tedy ne tam žádné nedávat, ale opravdu vypnout, aby se okolo názvu kategorie nezobrazoval nevzhledný bílý obdélník), případně, nejde-li to, jaký by měl být rozměr obrázku pro rozložení "Dva sloupce, malý sloupec vlevo". Předem děkuji, J. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 7, 2021 Share Posted January 7, 2021 ./themes/classic/assets/CSS/custom.css #subcategories .inline_list li a.img {border: none;} #subcategories img{display:none;} Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacoobic Posted January 8, 2021 Author Share Posted January 8, 2021 (edited) Zdravím, děkuji za odpověď, ale bohužel mi to nezabralo 😞 zkoušel jsem jak s # tak bez, ale ten bílý obdélník je tam stále. Edited January 8, 2021 by Jacoobic (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 Jedná se o miniatury podkategorií ? Můžete sem nahrát screen ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacoobic Posted January 8, 2021 Author Share Posted January 8, 2021 Jedná se o ten obdélník nahoře viz screen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 (edited) Dával jsem návod pro subkategorie, zmátlo mně v dotazu "náhledové fotografie kategorií". Vše se odehrává v souboru ./themes/classic/templates/catalog/_partials/category-header.tpl Stačí upravit kód v šabloně takto: <div id="js-product-list-header"> {if $listing.pagination.items_shown_from == 1} <div class="block-category card card-block"> <h1 class="h1">{$category.name}</h1> <div class="block-category-inner"> {if $category.description} <div id="category-description" class="text-muted">{$category.description nofilter}</div> {/if} </div> </div> {/if} </div> Edited January 9, 2021 by Guest (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacoobic Posted January 18, 2021 Author Share Posted January 18, 2021 Omlouvám se za pozdní odpověď (a za ty zmatky, v PS dělám velmi krátce), ale pořád mi to nefunguje 😕 zkopíroval jsem to do category-header.tpl, resp. přepsal původní soubor, ale obdélník se zobrazuje pořád. Napadlo mě, jestli to nemůže být daty uloženými v cache, ale po otevření v "anonymním režimu" i na jiném počítači se to jeví pořád stejně. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 Testoval jsem a vše v pořádku. Na FTP je potřeba přejmenovat složku. /var/cache/prod a po přejmenování odstranit. Pokud existuje i složka ./var/cache/dev tak udělat to samé. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacoobic Posted January 19, 2021 Author Share Posted January 19, 2021 (edited) Tak já už opravdu nevím přejmenoval a smazal jsem zadané, ale pořád to nemá výsledek, navíc složka prod se vytrvale obnovuje (zřejmě) do původního stavu. Složka dev zůstává smazaná. EDIT: obvykle používám Cyberduck, ale po dvou neúspěšných pokusech jsem to zkusil znovu přes webové ftp rozhraní poskytovatele hostingu. Edited January 19, 2021 by Jacoobic (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 Kdybys neměl stránky v režimu údržby, už by se dalo od něčeho odrazit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 Nemyslíš náhodou, aby bylo pozadí pod popisem kategorie průhledné ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacoobic Posted January 19, 2021 Author Share Posted January 19, 2021 AAaaaha, tam je popis 😄 já viděl v nastavení kategorie, že tam může být náhledový obrázek a to, že by tam mohl být i popis, mě vůbec nenapadlo......tak to asi bude to, co myslím, ano.......režim údržby jsem prozatím vypnul, aby se tam dalo podívat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 Pošli mi do soukromé zprávy přístup na FTP. Je to složitější na vysvětlování. Já to budu mít během pár minut hotové a zdarma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 (edited) Mělo by to být asi nějak takto: <div id="js-product-list-header"> {if $listing.pagination.items_shown_from == 1} <div class="block-category card card-block" {if !$category.description}style="min-height:0 !important; background-color: transparent !important; border: none !important;box-shadow: none !important; padding: 0 0 0 0;"{/if}> <h1 class="h1">{$category.name}</h1> <div class="block-category-inner"> {if $category.description} <div id="category-description" class="text-muted">{$category.description nofilter}</div> {/if} </div> </div> {/if} </div> Výsledek: Edited January 19, 2021 by Guest (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 (edited) Díky za přístup. Ok, máš to hotové. 😎 2 minuty 😉 Edited January 19, 2021 by Guest (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacoobic Posted January 19, 2021 Author Share Posted January 19, 2021 Tyjo paráda, děkuju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 Rád jsem pomohl 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirka b Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 Dobrý den, chtěl bych požádat také o pomoc s touto úpravou. Zkoušel jsem to podle popsaných postupů, ale bohužel bezvýsledně. Děkuji předem za ochotu. Jirka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ps8modules Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 Napiš mi soukromou zprávu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirka b Posted October 25, 2021 Share Posted October 25, 2021 On 10/23/2021 at 10:42 AM, WebSoft said: Napiš mi soukromou zprávu. Ahoj, mohl by jsi mi tedy pomoct? Dřív jsem se sem nedostal. Jirka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ps8modules Posted October 26, 2021 Share Posted October 26, 2021 Vyřešeno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanaOS Posted April 27, 2023 Share Posted April 27, 2023 Ahoj, s dovolením se vetřu... 🙂 Mám přesně opačný problém, obdélník s popisem, kterého se zadavatel chtěl zbavit, se mi nezobrazuje a já ho naopak potřebuji... Jak by prosím měl být správně kód? A kromě toho se mi nezobrazují v tom samém místě podkategorie, i tam vím, že bude potřeba úprava kódu a marně hledám... Předem moc děkuji Link to comment Share on other sites More sharing options...
ps8modules Posted April 27, 2023 Share Posted April 27, 2023 Ahoj. Jedná se o defaultní šablonu nebo je to nějaká zakoupená šablona ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanaOS Posted April 28, 2023 Share Posted April 28, 2023 Jedná se o šablonu classic Link to comment Share on other sites More sharing options...
ps8modules Posted April 28, 2023 Share Posted April 28, 2023 Super. A teď budeme zjišťovat další informace, jako je verze Prestashop. Nestačí např. 1.7, ale celá verze např. 1.7.8.8 A rozhodně pomůže i odkaz na stránky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanaOS Posted April 28, 2023 Share Posted April 28, 2023 Jasný, omlouvám se za nekompletní info... 🙂 Verze 1.7.6.8, https://www.obchudekslunicko.cz/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts