Błagam o nieco pomocy, muszę się czegoś poduczyć a wszelkie tutki z YT, wiecej mi mieszają w głowie niż pomagają.
Z resztą i tak nie trafiam na opisy tego co mi potrzebne.
Tytułem wstępu - przez naście lat siedziałem w Joomla i tam za wielu zagadek dla mni nie ma... ale nadszedł czas zmian i chcę się rozejrzeć w wordpress i prestashop.
Na początek szok kulturowy .
Zaplecze jest z innej planety - logiki nie dostrzegam, nazewnictwo kompletnie inne, analogii nie dostrzegam.
W skrócie - zainstalowałem i kompletnie nic nie rozumiem. Jestem w punkcie 0.
Nie wiem jak dodać podstrony, nie wiem jak dodać menu, nie wiem jak edytować templatkę... tak jakby wszystkie podstawowe funkcje CMS były tu gdzieś głęboko pochowane.
Tak głęboko, że nie mogę odkopać a i tak nie wiem gdzie wbić łopatę.
Potrzebny mi jasny opis podstaw prestashop objaśniający kokpit.
Gdzie takowy znaleźć?
Jak wspomniałem przesiadam się z Joomla, więc nawet nie znam wartych uwagi stron, for...
Od czego zacząć?
Liczę na Waszą pomoc.
Z góry dzięki...
Jak coś poczytam to pewnie będę stałym bywalcem
Question
fooky
Cześć wszystkim...
Błagam o nieco pomocy, muszę się czegoś poduczyć a wszelkie tutki z YT, wiecej mi mieszają w głowie niż pomagają.
Z resztą i tak nie trafiam na opisy tego co mi potrzebne.
Tytułem wstępu - przez naście lat siedziałem w Joomla i tam za wielu zagadek dla mni nie ma... ale nadszedł czas zmian i chcę się rozejrzeć w wordpress i prestashop.
Na początek szok kulturowy .
Zaplecze jest z innej planety - logiki nie dostrzegam, nazewnictwo kompletnie inne, analogii nie dostrzegam.
W skrócie - zainstalowałem i kompletnie nic nie rozumiem. Jestem w punkcie 0.
Nie wiem jak dodać podstrony, nie wiem jak dodać menu, nie wiem jak edytować templatkę... tak jakby wszystkie podstawowe funkcje CMS były tu gdzieś głęboko pochowane.
Tak głęboko, że nie mogę odkopać a i tak nie wiem gdzie wbić łopatę.
Potrzebny mi jasny opis podstaw prestashop objaśniający kokpit.
Gdzie takowy znaleźć?
Jak wspomniałem przesiadam się z Joomla, więc nawet nie znam wartych uwagi stron, for...
Od czego zacząć?
Liczę na Waszą pomoc.
Z góry dzięki...
Jak coś poczytam to pewnie będę stałym bywalcem
7 answers to this question
Recommended Posts