testasanasş Posted December 16, 2020 Share Posted December 16, 2020 Merhaba, İlk kez Prestashop kullanmaya başladım. Ürün ve kategorilerde url'lerin başında bir rakam var. siteadı .com/ 5-women siteadı .com/ 4-man Yukarıdaki ilk sıradaki numaraları nasıl kayıt dışı bırakabilirim? İkinci sorum da şu olacak: Sepet ekranında url şu şekilde: siteadi .com/sepet?action=show Yukarısı gayet iyi ancak sipariş ödeme sayfasında url şu şekilde geliyor: siteadi .com/sipariş%20vermiş%20olmalısınız <= buradaki sipariş vermiş olmalısınız yerine odeme yazmak istiyorum. İkinci olarak bu alanları düzeltmem gerekiyor. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bera_ramazan Posted April 2, 2021 Share Posted April 2, 2021 önermiyorum ama clasess klasöründe Dispatcher.php dosyasında bunu düzenleyebilirsiniz. sonra link dosyasında linklerden bunu kaldrımanız lazım admin panelinden seo url kısmına girin oradaki link yapısında {id} leri kaldırabilirsiniz detaylı bilgi : https://www.prestashop.com/forums/topic/204935-override-friendly-urls-without-id-number-for-v15/?hl= clean url 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
atasoyhk Posted November 21, 2021 Share Posted November 21, 2021 Aslıda kaldırmak değilde konumunu değiştirmek bana daha mantıklı geliyor. bunla ilgili olarak bir kaç girişimim oldu ama istediğim sonuçları almadım ve hep bir yerler bozuldu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts