yairobe Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 Witam, jak to jest z zakupem modułów i późniejszego override. Jak rozumiem takie konflikty trzeba rozwiązywać samemu jeżeli mamy różne moduły, których nie przewidział developer. A co jeżeli konflikt jest pomiędzy modułami tego samego developera? Developer tłumaczy mi, że to jest mój problem, a nie samych modułów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 13, 2020 Share Posted December 13, 2020 Jeśli deweloper nie ma w opisie produktów że moduły posiadają zgodność między sobą to znaczy że nie muszą jej posiadać. Niestety część modułów musi nadpisywać te same metody w różny sposób więc nie jest możliwe aby zachować 100% zgodność wszystkich modułów. Często jest tak że moduły które trafiają do marketplace były robione wcześniej dla specyficznego klienta, więc pisząc moduł nie zawsze się pamięta że rok wcześniej napisało się moduł o zupełnie innym działaniu który nadpisuje te same klasy czy metody, a nawet jak się pamięta to jest to przecież moduł o innym działaniu często dla innego profilu sprzedawcy. Moim zdaniem jeśli przed zakupem nie padło pytanie do dewelopera o ewentualne konflikty z innymi modułami a sam moduł działa poprawnie to deweloper nie ma obowiązku poprawy tego za darmo, jest to tylko jego dobra wola. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted December 13, 2020 Share Posted December 13, 2020 Hehe, domyślam się co to za deweloper... Moim zdaniem oczywiście moduły powinny być ze sobą zgodne, jeden moduł może sprawdzić czy zainstalowany jest drugi i w odpowiedni sposób zmodyfikować override. A jeżeli nie, to deweloper powinien to za darmo zrobić. Ja nawet idę dalej i swoim klientom pomagam rozwiązać konflikt z cudzymi modułami po zakupie moich. Ale różni są deweloperzy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts