Jump to content
  • 0

Błąd przy edycji prouktu

HanPL

Question

Witajcie. Mam w miarę świeżą instalkę PS 1.7.6.9 na serwerze PS_in Cyber_Folks (jeśli ma to znaczenie). Kiedy staram się zmienić coś w produktach wyskakuje mi komunikat:

"Cannot change activation state on many requested products"

Nieważne co zmieniam w produkcie, choć wyszło to jak próbowałem go wyłączyć "ptaszkiem na liście". Zaktualizowałem PS do 1.7.7 i to samo, choć pojawiły się problemy ze ścieżkami do logo, fava itp więc wróciłem do 6.9. Nie bardzo wiem jak temat ruszyć. Doradźcie proszę.

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Spotkałem się z podobnym błędem gdy opisy produktów były zbyt długie, ale jak nanosiłeś ręcznie to nie powinno być z tym problemu, z tego co kojarzę to błąd jest z metody activateProductIdList i warto by było do niej zobaczyć żeby wiedzieć co się mogło popsuć.

• 0
Just now, endriu107 said:

Spotkałem się z podobnym błędem gdy opisy produktów były zbyt długie, ale jak nanosiłeś ręcznie to nie powinno być z tym problemu, z tego co kojarzę to błąd jest z metody activateProductIdList i warto by było do niej zobaczyć żeby wiedzieć co się mogło popsuć.

Widziałem te posty ale w przypadku tych produktów opis na 132 znaki. Widzę natomiast, że problem nie dotyczy wszystkich produktów a większości. Jutro sprawdzę czy się różnią te produkty. 

• 0

włączyłem tryb debugowania i po stronie frontu jest czysto. Po stronie admina są logi i chciałbym je wkleić tylko powiedzcie proszę które? Czy to wystarczy co poniżej? Jeśli nie dajcie znać co wrzucić.

EDIT: właśnie sobie zdałem sprawę, że masz racje. Produkty były wprowadzane ręcznie, sztuka po sztuce, ale sklep był przenoszony z serwera standardowego PRO na PS_in i tu się sprawa posra... na domenie dev produkty działają poprawnie. Sklep był przenoszony przez Installatora na serwerze, export-import i tu jest problem.

zrzut1.png

Edited by HanPL
update (see edit history)