artur160 Posted December 6, 2020 Share Posted December 6, 2020 Witam wszystkich. Mam kłopot z którym nie wiem jak się uporać. Na karcie produktów mam sporo wzorów, klient w dostosowaniu wpisuje numer np. 38 czy jest opcja żeby po przejściu do koszyka było to widoczne dla klienta, ze wpisał numer 38? Jest to możliwe? Z góry dziekuje za pomoc Artur Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 6, 2020 Share Posted December 6, 2020 W standardzie dostosowanie jest widoczne w koszyku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 artur160 Posted December 6, 2020 Author Share Posted December 6, 2020 No właśnie u mnie nie widać. Gdzie to można sprawdzić? Jeśli mogę prosić o pomoc? Z góry dziekuje Artur Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 Jeżeli masz niestandardowy szablon to być może część kodu jest usunięta? cart-detailed-product-line.tpl \themes\classic\templates\checkout\_partials Linia 71-110 zaczynając od: {if is_array($product.customizations) && $product.customizations|count} Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 [email protected] Posted February 12, 2021 Share Posted February 12, 2021 U mnie pole dostosowanie jest tak z czapy, że pojawiły się jakieś chore błędy. Klient wrzuca swoje zdjęcie, a widzi inne, z innego zamówienia lub z porzuconego koszyka. Głowa mnie boli od szukania przyczyny tego zachowania, ale jadę dalej.. Chyba nie trzeba nikomu udowadniać, że w polu dostosowanie można wrzucić tylko 1 grafikę, no nie? Klienci strollowali prestę Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 [email protected] Posted February 12, 2021 Share Posted February 12, 2021 w sumie... możliwe, że jakiś czas temu wrzuciłem jakiś insert do tabeli... no dobra, to delete i pomyślimy Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 12, 2021 Share Posted February 12, 2021 Tego typu dziwne rzeczy zazwyczaj dzieją się z winy samego użytkownika sklepu w sensie administratora który usuwał stare koszyki, robił jakieś niesprawdzone modyfikacje bez sprawdzenia ich wcześniej, druga w kolei przyczyna to błąd szablonu lub błąd spowodowany dodatkowym modułem, a dopiero na końcu sam błąd w oprogramowaniu sklepu, osobiście nie spotkałem się wcześniej z takim błędem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 [email protected] Posted February 12, 2021 Share Posted February 12, 2021 dokupiłem moduł do menu, a tak to nic poza tym, koszyków nie usuwałem truncate ps_customization_field i truncate ps_customization_field_lang nic nie dał, nie wiem gdzie leży przyczyna Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 [email protected] Posted February 12, 2021 Share Posted February 12, 2021 czy gdybym wyczyścił ps_customized_data to po takiej operacji powinno być ok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 [email protected] Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 Potwierdzam, jest ok. Następnym razem JOIN i zbadanie wszystkich korelacji pomiędzy pomiędzy ID kastomizacji a ID produktu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
artur160
Witam wszystkich.
Mam kłopot z którym nie wiem jak się uporać. Na karcie produktów mam sporo wzorów, klient w dostosowaniu wpisuje numer np. 38 czy jest opcja żeby po przejściu do koszyka było to widoczne dla klienta, ze wpisał numer 38?
Jest to możliwe?
Z góry dziekuje za pomoc
Artur
9 answers to this question
Recommended Posts