yairobe Posted December 3, 2020 Share Posted December 3, 2020 (edited) Witam, zna ktoś sposób by wymusić pierwsze zdjęcie jako okładkę, bo po imporcie wszystkie produkty z jednym zdjęciem nie wyświetlają mi zdjęcia w zapleczu na liście produktów, a ułatwi mi to wyłączanie niepotrzebnych. Pozdrawiam i dzięki za pomoc Presta 1.7.6.9 Edited December 3, 2020 by yairobe dodanie danych o wersji (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marcin_jaworski Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 (edited) 1. Zerujemy wszystkie okładki UPDATE ps_image SET cover = 0 ; UPDATE ps_image_shop SET cover = 0 ; 2. Na zdjęciach z pozycją 1 ustawiamy okładki: UPDATE ps_image SET cover = 1 Where position = 1 ; UPDATE ps_image_shop SET cover = 1 Where id_image in (SELECT id_image FROM ps_image Where position = 1); Edited December 7, 2020 by marcin_jaworski (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 yairobe Posted December 10, 2020 Author Share Posted December 10, 2020 (edited) Niestety błędy: Błąd Zapytanie SQL: UPDATE ps_image_shop SET cover = 0 MySQL zwrócił komunikat: #1062 - Powtórzone wystąpienie '700-1-0' dla klucza 'id_product' /////////////////////// Poprawiłem składnie dla potomnych i wszystko działa, dzięki za pomoc, nie wpadł bym na to sam by brać id z ps image UPDATE `ps_image` SET cover = NULL ; UPDATE `ps_image_shop` SET cover = NULL ; 2. Na zdjęciach z pozycją 1 ustawiamy okładki: UPDATE `ps_image` SET cover = 1 Where position = 1 ; UPDATE `ps_image_shop` SET cover = 1 Where `id_image` in (SELECT `id_image` FROM `ps_image` Where position = 1); Edited December 10, 2020 by yairobe (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
yairobe
Witam, zna ktoś sposób by wymusić pierwsze zdjęcie jako okładkę, bo po imporcie wszystkie produkty z jednym zdjęciem nie wyświetlają mi zdjęcia w zapleczu na liście produktów, a ułatwi mi to wyłączanie niepotrzebnych.
Edited by yairobePozdrawiam i dzięki za pomoc
Presta 1.7.6.9
dodanie danych o wersji (see edit history)
2 answers to this question
Recommended Posts