aspmac Posted December 3, 2020 Share Posted December 3, 2020 Witajcie, muszę znowu skorzystać z Waszej pomocy... Z jakiejś przyczyny rozjechał mi się szablon. Możecie coś podpowiedzieć jak to naprawić ? Wersja 1.7.6.9 Instalowany był dzisiaj dodatek do cookies : BACOOKIES teraz problemy się pojawiły: - ścieżka z pozycją ucieka mi na prawo - strona produktu: zdjęcie "uciekło" na prawo, a elementy ceny i opisu są po lewej poniżej, tak jakby przerzucone do kolejnej linijki: Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rrataj Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 Czy po wyłączeniu tego modułu problem nadal występuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 aspmac Posted December 8, 2020 Author Share Posted December 8, 2020 Tak, dezaktywacja ani usunięcie nie pomogły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rrataj Posted December 8, 2020 Share Posted December 8, 2020 Czyszczenie cache również nie pomogło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 aspmac Posted December 8, 2020 Author Share Posted December 8, 2020 Niestety bez efektu. Chyba spróbuję nadpisać szablon z backupu. Choć nie wiem czy to pomoże. I liczę że nie pogorszę sytuacji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rrataj Posted December 8, 2020 Share Posted December 8, 2020 Zamień nazwę obecnego szablonu na jakąś tymczasową, i wgraj pliki szablonu z backupu. W taki sposób nic się nie powinno popsuć i będziesz mógł zawsze powrócić do obecnej wersji. Po takiej operacji warto wyczyścić cache ( możesz nawet opróżnić cały katalog /var/cache/prod ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 aspmac Posted December 8, 2020 Author Share Posted December 8, 2020 niestety nie dało to pożądanego efektu Dalej mam to przesunięcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 aspmac Posted December 8, 2020 Author Share Posted December 8, 2020 Da się jakoś zweryfikować patrząc na kod co może być przyczyną ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 aspmac Posted December 8, 2020 Author Share Posted December 8, 2020 Zauważyłem analizując element breadcrumb w FF że zmiana col-md-6 na col-md-1 przesuwa cały moduł okruszków w lewo na początek tam gdzie być powinien. Pytanie gdzie się to ustawia ? Podobnie jest gdy próbuje tego samego na produkcie: gdy ustawię dwa pola jak poniżej to całość ładnie wyrównuje się do lewej Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rrataj Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 Obstawiałbym że jakiś moduł tutaj ma niedomknięty </div> lub inny problem z szablonem (ale to raczej wróżenie ze szklanej kuli na tym etapie). Ciężko jest przeanalizować na podstawie tego co podałeś wyżej. Jeżeli możesz podaj adres sklepu. Innym rozwiązaniem było by wyłączanie modułów jeden po drugim i sprawdzenie który powoduje problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
aspmac
Witajcie,
muszę znowu skorzystać z Waszej pomocy...
Z jakiejś przyczyny rozjechał mi się szablon.
Możecie coś podpowiedzieć jak to naprawić ?
Wersja 1.7.6.9
Instalowany był dzisiaj dodatek do cookies : BACOOKIES
teraz problemy się pojawiły:
- ścieżka z pozycją ucieka mi na prawo
- strona produktu: zdjęcie "uciekło" na prawo, a elementy ceny i opisu są po lewej poniżej, tak jakby przerzucone do kolejnej linijki:
9 answers to this question
Recommended Posts