Jump to content
  • 0

Obsługa wymiarów inpost i baselinker

kuch

Question

Witajcie,

mam kilka pytań i problemów związanych z obsługą wysyłki inpost w prestashop 1.7.

Podpowiedzcie jak Wy sobie z tym radzicie.

1. Chciałbym dla przewoźnika inpost ustalić zakresy dostawy na podstawie wymiarów. Standardowo przedziały są na podstawie wagi ale mam produkty które są duże gabarytowo ale lekkie.
Na przykład maksymalne wymiary dużej paczki w inpost to 41 x 38 x 64 cm i max wadze 25kg.
Mam produkt o wymiarach 40 x 30 x 60 cm i wadze 1kg. Jak widać nie zmieszczą się dwa takie produkty czyli podczas zamówienia dwóch takich produktów powinno naliczyć mi podwójną cenę za dostawę ale np produktu o wymiarach 20 x 38 x 64 już powinno zmieścić się dwa w ramach jednej paczki.

2. Dodatkowo chciałbym obsługiwać zamówienia przez baselinker. W sklepie mam zdefiniowanego dostawcę inpost. Zamówienie jest przekazywane do baselinker i wybranym przewoźnikiem.
Przydałaby się opcja wybrania paczkomatu z listy/mapy. Czy aby dodać opcję wyboru paczkomatu w sklepie tak aby informacja o nim była pobierana przez baselinker potrzebuję dodatkowego modułu czy jest jakieś inne rozwiązanie?

1 answer to this question

Recommended Posts