Jump to content
  • 0

Szukam tłumaczonego tekstu w prestashop 1.7.6

danydan

Question

Witam Państwa,

Jestem nowy i poznaje to środowisko, więc proszę wybaczyć głupie pytania.

Walczę z tłumaczeniami od dłuższego czasu i nie mogę znaleźć 1 zdania z koszyka:

image.png.867d01148e1aa809629497333d71b2a8.png

"Zapłać przelewem" chciałem zmienić na "Płatność tradycyjnym przelewem" jednak w panelu Admin wyskakuje error przy próbie tłumaczenia tego modułu:

image.thumb.png.918fa48ca5411b1a2108a74e14684e8a.png

Znalazłem więc ścieżkę: \app\Resources\translations\pl-PL\ModulesWirepaymentShop.pl-PL.xlf

Tutaj znalazłem i zmieniłem ten tekst, jednak w koszyku się nie zmienia :(. Dodam że przeszukałem bazę danych oraz wszystkie pliki za pomocą Notepad++ w celu znalezienia tych fraz i nic :(..

Pozdrawiam i proszę o pomoc. 

Edited by danydan (see edit history)

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0
2 hours ago, danydan said:

Witam Państwa,

Jestem nowy i poznaje to środowisko, więc proszę wybaczyć głupie pytania.

Walczę z tłumaczeniami od dłuższego czasu i nie mogę znaleźć 1 zdania z koszyka:

image.png.867d01148e1aa809629497333d71b2a8.png

"Zapłać przelewem" chciałem zmienić na "Płatność tradycyjnym przelewem" jednak w panelu Admin wyskakuje error przy próbie tłumaczenia tego modułu:

image.thumb.png.918fa48ca5411b1a2108a74e14684e8a.png

Znalazłem więc ścieżkę: \app\Resources\translations\pl-PL\ModulesWirepaymentShop.pl-PL.xlf

Tutaj znalazłem i zmieniłem ten tekst, jednak w koszyku się nie zmienia :(. Dodam że przeszukałem bazę danych oraz wszystkie pliki za pomocą Notepad++ w celu znalezienia tych fraz i nic :(..

Pozdrawiam i proszę o pomoc. 

Temat nieaktualny - zrobione. Mimo resetowanie przeglądarki nadal był stary tekst, dzisiaj jakiś dziwnym sposobem tekst po zmianie się pojawił.