Jump to content
  • 0

Moduł Najczęściej kupowane

Mariusz Soporowski

Question

Witam,

Po pewnym czasie zauważyłem w swoim sklepie nieprawidłowe działanie modułu "najczęściej kupowane". Po zrealizowaniu kilku zamówień sprzedaży moduł w dalszym ciągu pokazuje tylko siedem produktów, nie aktualizuje tej listy o nowe sprzedane produkty. Już wyłączałem i włączałem ten moduł w panelu, czyściłem cache a także zwiększyłem listę wyświetlanych produktów do 12 ( ustawiając 12 to tyle produktów będzie losowo wyświetlało się na stronie /najczesciej-kupowane i na stronie głównej sklepu? Czy tylko 12 najświeższych sprzedanych produktów?) 

Każde zrealizowane zamówienie ma ustawiony status na Dostarczone.

Gdzie jest problem i w czym?

Proszę o pomoc, dzięki :)

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Ustawiając 12 produktów spowoduje wyświetlenie 12 produktów które są najczęściej kupowane (posortowane od największej ilości sprzedanych do najmniejszej).

Jeżeli chodzi o problem z modułem - w którym miejscu wyświetlane są te "najczęściej kupowane" produkty? Na stronie głównej? Jaka jest wersja modułu oraz wersja PS?

• 0
10 hours ago, rrataj said:

Ustawiając 12 produktów spowoduje wyświetlenie 12 produktów które są najczęściej kupowane (posortowane od największej ilości sprzedanych do najmniejszej).

Jeżeli chodzi o problem z modułem - w którym miejscu wyświetlane są te "najczęściej kupowane" produkty? Na stronie głównej? Jaka jest wersja modułu oraz wersja PS?

Rrataj na stronie głównej. Zasymulowałem sprzedaż kilku produktów i pojawiły się jako te z większa ilością zakupionych w "najczęściej kupowane". Ale czy to nie powinno działać tak, że nawet jeśli produkt kupiony raz to powinien być wyświetlany przez ten moduł ?

Presta: 1.7.6.5
Moduł v1.0.3

• 0

Ale czy to nie powinno działać tak, że nawet jeśli produkt kupiony raz to powinien być wyświetlany przez ten moduł ?

Zależy - jeżeli inne były częściej kupowane, to wyświetli inne w pierwszej kolejności i tylko tyle, ile ustawisz. Sortowanie z tego co pamiętam jest od najczęściej kupowanych malejąco.