Jump to content

Dobry serwer VPS na sklep

Tintai

Recommended Posts

Cześć,

Poszukuje dobrego i sprawdzonego serwera VPS, gdzie usługa jak i support będzie na dobrym poziomie.
Aktualnie jestem na OVH, ale jestem mocno zawiedziony, więc szukam czegoś innego.

Mam hosting www na AZ.pl, co sądzicie o ich VPS?

Pozdrawiam
Tintai

14 minut temu, maltit napisał:

Ja mam niemiłe wspomnienia po Webh.pl - było tak dużo przerw w działaniu usługi że uciekłem na VPS do OVH. Co prawda było to 2-3 lata temu i mam nadzieję że już się poprawili.

Najlepiej przeprowadzić testy.

2-3 lata temu ja też nie powiedziałbym złego słowa na linuxpl.... a teraz ? Po przejęciu ich i rebrandingu na cyberfolks to już nie ta sama firma. Ogólnie ilość spamu, ginące maile (admini nie widzą problemu), durne wprowadzenie limitów ilości plików (gdzie wcześniej ich nie było na tej samej usłudze) i wiele innych nowych mankamentów przelewają czarę goryczy.

Ogólnie pod sklep na początek jest w miarę ok, ale przy sklepie ok 12k produktów nagle się okazuje, że limit ilości plików (1kk gdzie wliczane są też maile) jest zbyt mały.

6 hours ago, () Maciej () said:

Na chwilę obecną mogę polecić Webh.pl Support na bardzo dobrym poziomie. Serwery na dyskach SSD.

Tbh, u siebie nie poczułem takiej jakości, wręcz jestem/byłem w gronie hejterów :D Ale być może dlatego, że prowadziłem na tym spory serwis, pewnie na cele PS rzeczywiście będzie znośnie :)