Tintai Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Cześć, Poszukuje dobrego i sprawdzonego serwera VPS, gdzie usługa jak i support będzie na dobrym poziomie. Aktualnie jestem na OVH, ale jestem mocno zawiedziony, więc szukam czegoś innego. Mam hosting www na AZ.pl, co sądzicie o ich VPS? Pozdrawiam Tintai Link to comment Share on other sites More sharing options...
maltit Posted November 23, 2020 Share Posted November 23, 2020 Mam kilka usług na VPS od OVH i nie narzekam. Może pomyśl o dobrym hostingu, który można skalować góra dół, w zależności od obciążenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
() Maciej () Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Już był taki wątek na forum poruszany! Na chwilę obecną mogę polecić Webh.pl Support na bardzo dobrym poziomie. Serwery na dyskach SSD. Na VPS pod prestę w zupełności wystarczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maltit Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Ja mam niemiłe wspomnienia po Webh.pl - było tak dużo przerw w działaniu usługi że uciekłem na VPS do OVH. Co prawda było to 2-3 lata temu i mam nadzieję że już się poprawili. Najlepiej przeprowadzić testy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
() Maciej () Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 14 minut temu, maltit napisał: Ja mam niemiłe wspomnienia po Webh.pl - było tak dużo przerw w działaniu usługi że uciekłem na VPS do OVH. Co prawda było to 2-3 lata temu i mam nadzieję że już się poprawili. Najlepiej przeprowadzić testy. 2-3 lata temu ja też nie powiedziałbym złego słowa na linuxpl.... a teraz ? Po przejęciu ich i rebrandingu na cyberfolks to już nie ta sama firma. Ogólnie ilość spamu, ginące maile (admini nie widzą problemu), durne wprowadzenie limitów ilości plików (gdzie wcześniej ich nie było na tej samej usłudze) i wiele innych nowych mankamentów przelewają czarę goryczy. Ogólnie pod sklep na początek jest w miarę ok, ale przy sklepie ok 12k produktów nagle się okazuje, że limit ilości plików (1kk gdzie wliczane są też maile) jest zbyt mały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maltit Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Trzeba przygotować demo sklepu z różną ilości produktów, które można było by instalować w okresie testowym do przeprowadzania analizy wydajności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszChyc Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 6 hours ago, () Maciej () said: Na chwilę obecną mogę polecić Webh.pl Support na bardzo dobrym poziomie. Serwery na dyskach SSD. Tbh, u siebie nie poczułem takiej jakości, wręcz jestem/byłem w gronie hejterów Ale być może dlatego, że prowadziłem na tym spory serwis, pewnie na cele PS rzeczywiście będzie znośnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts