Jump to content

Edit History

MarioBros90

MarioBros90

Witam serdecznie!

Mam taki oto problem.

1. Chcę zrobić tłumaczenie nagłówka "bloku promocji". Aktualnie jest "Wyprzedaż" - ma być "Promocje". Zatem wchodzę w translację itd. Klikam zapisz, otrzymuję komunikat, że przetłumaczono pomyślnie, po czym po chwili dostaję komuniakt "Internal server error".

2. Co się dalej dzieje? Siada cały back-office. Rozwiązanie tego to wgranie katalogów "var" i "vendor" z wcześniej utworzonej kopii.

3. Po wgraniu kopii BO się stawia. Wchodzę w tłumaczenia i tam wcześniej wpisane tłumaczenie jest zapisane, ale na głównej dalej się nie wyświetla nowe tłumaczenie tylko stare.

Czy ktoś wie gdzie szukać rozwiązania?

Pytanie mam jeszcze co do tego wgrywania katalogów "var" i "vendor", bo to nie pierwszy raz kiedy muszę to zrobić. Przy instalacji modułu Przelewy24 też tak się działo. Dlaczego "coś" się z tych katalogów usuwa i potem nie działa BO?

Ręce już mi opadają. W tabeli _translations jest wpis o tłumaczeniu, ale i tak nie pobiera tłumaczenia z bazy. Czy to jest gdzieś cachowane?

MarioBros90

MarioBros90

Witam serdecznie!

Mam taki oto problem.

1. Chcę zrobić tłumaczenie nagłówka "bloku promocji". Aktualnie jest "Wyprzedaż" - ma być "Promocje". Zatem wchodzę w translację itd. Klikam zapisz, otrzymuję komunikat, że przetłumaczono pomyślnie, po czym po chwili dostaję komuniakt "Internal server error".

2. Co się dalej dzieje? Siada cały back-office. Rozwiązanie tego to wgranie katalogów "var" i "vendor" z wcześniej utworzonej kopii.

3. Po wgraniu kopii BO się stawia. Wchodzę w tłumaczenia i tam wcześniej wpisane tłumaczenie jest zapisane, ale na głównej dalej się nie wyświetla nowe tłumaczenie tylko stare.

Czy ktoś wie gdzie szukać rozwiązania?

Pytanie mam jeszcze co do tego wgrywania katalogów "var" i "vendor", bo to nie pierwszy raz kiedy muszę to zrobić. Przy instalacji modułu Przelewy24 też tak się działo.

• Create New...