GS Dawid Posted November 13, 2020 Share Posted November 13, 2020 (edited) Dzień dobry, Tworzę moduł w PrestaShop 1.7.6.8 do przetwarzania zgłoszeń serwisowych który posiada swoją tabelę w bazie danych. Możliwość dodawania zgłoszeń z Front Office przez klienta, rozszerzenie kontrolera ModuleFrontController. Zarządzanie po stronie Back Office przez rozszerzenie kontrolera FrameworkBundleAdminController. Akcja index (lista wszystkich zgłoszeń serwisowych) w panelu admina jest oparta o Grid. Wzorowałem się na podmodule Customers z modułu Sell. Widok wygląda następująco index.html.twig {% set layoutHeaderToolbarBtn = { 'add': { 'href': path('admin_service_requests_create'), 'desc': 'Dodaj nowe zgloszenie', 'icon': 'add_circle_outline' } } %} {% extends 'PrestaShopBundle:Admin:layout.html.twig' %} {% block content %} {% block service_requests_listing %} <div class="row"> <div class="col-12"> {% include '@PrestaShop/Admin/Common/Grid/grid_panel.html.twig' with {'grid': serviceRequestGrid} %} </div> </div> {% endblock %} {% endblock %} {% block javascripts %} {{ parent() }} <script src="{{ asset('../modules/gs_service/views/js/admin/service_request/index.js') }}"></script> <script src="{{ asset('themes/default/js/bundle/pagination.js') }}"></script> {% endblock %} Skrypt index.js (zamiast adminXXX jest poprawna nazwa katalogu) import Grid from '../../../../../../adminXXX/themes/new-theme/js/components/grid/grid'; import SortingExtension from "../../../../../../adminXXX/themes/new-theme/js/components/grid/extension/sorting-extension"; const $ = window.$; $(() => { const serviceRequestGrid = new Grid('service_request'); serviceRequestGrid.addExtension(new SortingExtension()); }); W przeglądarce dostaję taki błąd: index.js?1.7.6.8:1 Uncaught SyntaxError: Cannot use import statement outside a module Próbowałem importować również w ten sposób ale efekt jest taki sam. import Grid from '@components/grid/grid'; import SortingExtension from "@components/grid/extension/sorting-extension"; Bez tych rozszerzeń nie działa w pełni poprawnie filtrowanie (przycisk wyczyść) oraz sortowanie. Nic się nie dzieje po naciśnięciu przycisku lub strzałki sortowania. Jak poprawnie zaimportować Grid i SortExtension w pliku js we własnym module? Czy jest to możliwe bez Webpack? Jeśli nie to jak do skonfigurować? W dokumentacji znalazłem tylko to: https://devdocs.prestashop.com/1.7/development/components/grid/tutorials/extend-grid-with-javascript/ Z góry dziękuje za pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Edited November 13, 2020 by GS Dawid (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts