On 11/12/2020 at 1:05 PM, () Maciej () said:Patrząc na daty wydania modułu i wersję presty to wątpię, by ten moduł był pod Twoją wersję napisany poprawnie. Musisz mieć 2 środowiska. Produkcyjne, gdzie działa sobie sklep oraz testowe, gdzie wrzucasz różne rzeczy do testów.
Powinieneś włączyć tryb debugowania i podać komunikaty błędów. Ogólnie jednym ze sposobów jest wywalenie ręcznie folderu z modułem z FTPa i sprawdzenie (po wyczyszczeniu cache przeglądarki np poprzez CTRL + F5), czy strona wyświetla się prawidłowo.
Z płatnościami obstawiam, że moduł ten dodał nowe sposoby płatności, albo nadpisał istniejące. Stąd też pewnie w innych modułach są niezgodności po ID płatności i komunikat o braku form płatności. Najlepiej wejść w każdą formę płatności i zapisać ponownie jej konfigurację.
Co do modulu to napisali, ze kompatybilny tak zrozumialem.
Oto co mam z debugowania. Jesli chodzi o wywalenie recznie nie ma klopotu, nic sie nie zmienilo ciagle w lewej kolumnie PA. Jesli kolejny raz zainstaluje to pojawi mi sie kolejna odslona tego tworu
Co do platnoci to wyzerowalem ustawienia, pelne odinstalowanie i ponowna instalacja odmieniła wszystko teraz stoję krok dalej bo "Może to wynikać z problemów z siecią albo błędnego merchant ID." - i tu nie wiem co dalej. Moze serwis pomoże