LastBell Posted November 11, 2020 Share Posted November 11, 2020 Witam. Prestashop 1.7.6.8 W jaki sposób ustawić rabat kwotowy by obejmował on caly koszyk razem z kosztami wysyłki. Wszędzie szukałem i nic, próbowałem wielu kombinacji i zawsze wysylka jest liczona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1 rrataj Posted September 20, 2023 Share Posted September 20, 2023 Teraz tak myślę że można by było nadpisać klasę CartRule i w metodzie getContextualValue zamiast używać $order_package_products_total jako $order_total dać całą wartość zamówienia wraz z wysyłką, powinno zadziałać Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marcin_jaworski Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Napisz przykład o co chodzi, bo pytanie nie jest do końca zrozumiałe. Rabat na wysyłkę kwotowy obejmujący cały koszyk z kosztami dostawy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 LastBell Posted November 19, 2020 Author Share Posted November 19, 2020 Chodzi o to ze robie zakupy za 10 zl i koszt wysylki to 5 zl. Mam kupon rabatowy na 10%. wiec zakupy wychdza 14 zl (9+5) a ja chcialbym by te 10% bylo od calosci czyli od 15 zl. Zajrzalem wszedzie, moze poprostu cos przeoczylem oczywistego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rrataj Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 Wydaje mi się że domyślnie nie da się tego zrobić. Jedyne co możesz ustawić to dodatkowo "Darmowa wysyłka". Wg. mojej wiedzy uzyskanie rabatu kwotowego/procentowego na całość wymagało by dodania dedykowanego kodu. Możliwe że są jakieś moduły które to umożliwiają ale nie znam takiego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 LastBell Posted November 20, 2020 Author Share Posted November 20, 2020 wlasnie chyba tylko darmowa wysylka wchodzi w gre...:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dippaolo Posted September 19, 2023 Share Posted September 19, 2023 Odkopuje Czy po prawie trzech latach coś się zmieniło? Wdział ktoś taki moduł kiedyś? Potrzebuję takiego rozwiązania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dippaolo Posted September 20, 2023 Share Posted September 20, 2023 Rozumiem o czym piszesz ale za cienki jestem aby to zrobić szybko. Może jak będzie w przyszłości więcej czasu to się pobawię się metodą prób i błędów... Może ktoś by to z forum ogarnął? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rrataj Posted September 20, 2023 Share Posted September 20, 2023 Jaką masz wersję PS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dippaolo Posted September 20, 2023 Share Posted September 20, 2023 8.0.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rrataj Posted September 21, 2023 Share Posted September 21, 2023 Nie testowałem do końca, ale trzeba tutaj dość mocno zaingerować w pliki PrestaShop. zmiana 1: /classes/CartRule.php linia 1238: (komentujemy linijkę i dodajemy kolejną) // $order_total = $order_package_products_total; $order_total = $context->cart->getOrderTotal($use_tax, Cart::ONLY_PRODUCTS, $package_products) + $context->cart->getOrderTotal($use_tax, Cart::ONLY_SHIPPING, $package_products); zmiana 1: /src/Core/Cart/CartRuleCalculator.php linia 134: zamiast: $amount = $cartRow->applyPercentageDiscount($cartRule->reduction_percent); $cartRuleData->addDiscountApplied($amount); dajemy: $amount = $cartRow->applyPercentageDiscount($cartRule->reduction_percent); // Add also shipping reduction $initialShippingFees = $this->calculator->getFees()->getInitialShippingFees(); $reduction_shipping_tax_included = $cartRule->reduction_percent * $initialShippingFees->getTaxIncluded() / 100; $reduction_shipping_tax_excluded = $cartRule->reduction_percent * $initialShippingFees->getTaxExcluded() / 100; $amount = new AmountImmutable($reduction_shipping_tax_included + $amount->getTaxIncluded(), $reduction_shipping_tax_excluded + $amount->getTaxExcluded()); // END // $cartRuleData->addDiscountApplied($amount); Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dippaolo Posted September 22, 2023 Share Posted September 22, 2023 oooo... Sprawdzę w weekend i dam znać :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dippaolo Posted September 24, 2023 Share Posted September 24, 2023 Witam ponownie. Sprawdziłem i niestety, nie działa. Naniosłem zmiany w plikach w których pokazałeś i gdy wpisałem kod promocyjny to kliknięcie przycisku "dodaj" nie powodowało żadnej reakcji, mimo to kliknąłem "przejdź do realizacji zamówienia" i pojawił się błąd 503 Pamięc podręczna wyczyszczona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rrataj Posted September 29, 2023 Share Posted September 29, 2023 On 9/24/2023 at 8:56 PM, dippaolo said: Witam ponownie. Sprawdziłem i niestety, nie działa. Naniosłem zmiany w plikach w których pokazałeś i gdy wpisałem kod promocyjny to kliknięcie przycisku "dodaj" nie powodowało żadnej reakcji, mimo to kliknąłem "przejdź do realizacji zamówienia" i pojawił się błąd 503 Pamięc podręczna wyczyszczona. Przydała by się informacja co to dokładnie za błąd, zmień w pliku /config/defines.inc.php `define('_PS_MODE_DEV_', false);` na `define('_PS_MODE_DEV_', true);` i wtedy odśwież stronę z błędem 503, skopiuj treść błędu i daj znać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
LastBell
Witam.
Prestashop 1.7.6.8
W jaki sposób ustawić rabat kwotowy by obejmował on caly koszyk razem z kosztami wysyłki.
Wszędzie szukałem i nic, próbowałem wielu kombinacji i zawsze wysylka jest liczona.
13 answers to this question
Recommended Posts