Pat9 Posted November 8, 2020 Share Posted November 8, 2020 Cześć, Może ktoś podsunie rozwiązanie. Mianowicie mam sklep w Niemczech, po dodaniu produktu do koszyka jest darmowa wysyłka - tak jak ma być. Kiedy wchodzę jako klient z Austrii z austriackim IP to nadal mam darmową wysyłkę do momentu aż wpiszę i potwierdzę dane, wtedy dopiero się przeładowuje i daje płatną wysyłkę za granicę. Czy da się zrobić tak, aby pokazywało wysyłkę do Austrii z automatu jeżeli ktos wchodzi z AT IP ? - rownież tak, aby od razu zmieniało kraj wysyłki w adresie z DE na AT. Kupiłem moduł : Advanced Location Detection / nie funkcjonuje to. Może trzeba dodać coś w kodzie cart.php np ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin_jaworski Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 (edited) Prawdopodobnie musisz włączyć w zapleczu geolokalizacje i żeby to działało trzeba do presty dodać kilka plików z bibliotekami.http://doc.prestashop.com/display/PS17/Geolocation Spróbuj może jeszcze napisać do autorów modułu, żeby ci pomogli z konfiguracją. Edited November 9, 2020 by marcin_jaworski (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 Tak aby uściślić serwis który udostępniał plik geoip obecnie jest płatny więc nie da się pobrać paczki z podanej strony, nie wiem dlaczego team presty tego nie zaktualizował i nadal podaje link do pustej strony... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts