xeron01 Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 Witam, Posiadam moduł na jednym ze swoim sklepów testowych, jednak nigdzie nie mogę go znaleźć do ściągnięcia (tylko kupienie), czy można z serwera pobrać zainstalowany już moduł i zainstalować na innej prescie? Jeśli tak to jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 Zazwyczaj moduły są sprzedawane z licencją na jedną domenę/jeden sklep więc jeśli moduł wykorzystujesz na testowej domenie dobrze by było skontaktować z autorem modułu i zgłosić zmianę domeny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 xeron01 Posted November 6, 2020 Author Share Posted November 6, 2020 Dziękuje bardzo za odpowiedź. czekam na odpowiedź od autora. A jeśli nie będzie odpowiedzi, nie ma opcji wykorzystania ponownie modułu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 (edited) O ile moduł nie ma zabezpieczenia np. na bazie weryfikacji domeny to można przekopiować poprzez FTPa cały folder modułu do nowego sklepu produkcyjnego i odszukać go w panelu sklepu, a następnie zainstalować. Edited November 9, 2020 by () Maciej () (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 @() Maciej () Jeśli moduł ma licencje to jest to prawnie przestępstwo więc sugeruje się zastanowić co się komu doradza... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 (edited) Dnia 6.11.2020 o 3:16 PM, endriu107 napisał: @() Maciej () Jeśli moduł ma licencje to jest to prawnie przestępstwo więc sugeruje się zastanowić co się komu doradza... Zdaję sobie z tego sprawę. Dlatego też napisałem "O ile moduł nie ma zabezpieczenia.... ". Nie mniej należy uzyskać zgodę autora modułu na jego kopiowanie. Dla mnie jest to logiczne, a za to jak posiadaną wiedzę wykorzysta autor wątka nie mogę odpowiadać. EDIT: Dla mnie sformułowanie, które zacytowałem jest jednoznaczne z zabezpieczeniami mechanicznymi, jak np szyfrowanie, sprawdzanie domeny itp oraz zabezpieczeniami prawnymi w postaci warunków licencjonowania. Edited November 9, 2020 by () Maciej () Uzupełnienie wypowiedzi o ważny aspekt (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
xeron01
Witam,
Posiadam moduł na jednym ze swoim sklepów testowych, jednak nigdzie nie mogę go znaleźć do ściągnięcia (tylko kupienie), czy można z serwera pobrać zainstalowany już moduł i zainstalować na innej prescie? Jeśli tak to jak?
5 answers to this question
Recommended Posts