paxs Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 Uporabljam emagic store one editor kjer bi lahko to naredil . Sedaj imam cene MPC z 0 DDV . Rad bi vključil 22% DDV v mojo ceno. Če naredim v aplikaciji in spremenim na 22% DDV mi DDV doda ceni . Kako naredim da bi mi od MPC cene vračunalo 22% ddv v mojo ceno? hvala za pomoč Link to comment Share on other sites More sharing options...
espacious Posted November 3, 2020 Share Posted November 3, 2020 Prestashop? Pravila za davke bo potrebno nastavit. Emagic store one editor pa ne poznam Link to comment Share on other sites More sharing options...
paxs Posted November 4, 2020 Author Share Posted November 4, 2020 On 11/3/2020 at 10:22 AM, espacious said: Prestashop? Pravila za davke bo potrebno nastavit. Emagic store one editor pa ne poznam Kako? Sedaj imam produkt polje brez npr. base price : 200 eur in price with tax : 200 eur jaz potrebujem base price ceno brez 22% ddv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chico LiFE Posted November 4, 2020 Share Posted November 4, 2020 Pozdravljen, imaš nastavljano da je davek DDV SI 22%? Pojdi v Internacionalno / Davki pa uredi kateri davek uporabljaš. Pri izdelku ti samodejno izračuna. Če vneseš ceno brez DDV ti izračuna ceno z DDV in obratno. Poglej sliko v prilogi LP Link to comment Share on other sites More sharing options...
paxs Posted November 5, 2020 Author Share Posted November 5, 2020 (edited) On 11/3/2020 at 10:22 AM, espacious said: Prestashop? Pravila za davke bo potrebno nastavit. Emagic store one editor pa ne poznam Kako? Sedaj imam produkt polje brez npr. base price : 200 eur in price with tax : 200 eur jaz potrebujem base price ceno brez 22% ddv IMG_2101.MOV Prilepil filmcek. Meni doda DDV na to ceno. Jaz pa rabim da v trenutno ceno vkluči DDV HVALA! Edited November 5, 2020 by paxs (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chico LiFE Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 Pozdravljen, iz zgornje slike je razvidno da sta Cena (brez DDV) in Cena (z DDV) različni za 22% DDV. Pojdi v Internacionalno/Davki in uredi ter omogoči Davke in Davčna pravila. Slike bom dodal v priponko. Iz tvojega filmčka je razvidno da se Cena (z DDV) spremeni ko izbereš "SI Standard Rate (22%)". V katero ceno želiš da ti vključi DDV? Poglej kako so nastavljeni Davki in Davčna pravila. LP Link to comment Share on other sites More sharing options...
paxs Posted November 5, 2020 Author Share Posted November 5, 2020 Hvala za slike. Tako imam nastavljene. Vključit želim 22% ddv v ceno desno polje tax included . Hvala! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chico LiFE Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 Če levo vneseš Ceno (brez DDV) ti samodejno desno na to ceno doda 22% DDV in imaš Ceno (z DDV). Davčno pravilo "SI Standard Rate (22%)" pa mora vedno biti prikazano, ne da bi ga izbiral pri vsakem izdelku. LP Link to comment Share on other sites More sharing options...
paxs Posted November 5, 2020 Author Share Posted November 5, 2020 Ja v levem polju bi moral dobit ceno brez ddv. Rabim ukaz , da mi to naredi bulk ker imam preko1000 produktov Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chico LiFE Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 Če imaš cene (brez DDV) že vnesene ti bo samodejno vneslo ceno (z DDV), samo moraš imeti nastavljene davke in pravila da ti se prikažejo, ne da greš v vsak izdelek in izbiraš. LP Link to comment Share on other sites More sharing options...
paxs Posted November 5, 2020 Author Share Posted November 5, 2020 problem je da so vnesene cene z DDV. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chico LiFE Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 Vnesene so cene z DDV (z 22% DDV) ali kot cene brez 22% DDV? So vnesene v levo kot cene brez DDV? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paxs Posted November 5, 2020 Author Share Posted November 5, 2020 ja levo desno isto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chico LiFE Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 Potem takrat nisi nastavil davke, ker ista vrednost ne more biti vnesena za obe cene (brez in z DDV). Če bi ti se davek "SI Standard Rate (22%)" prikazal pri vsakem izdelku to ne bi bilo možno. Poglej ali imaš omogočeno "Prikaži oznako davka.." v Lokacije / Države / Slovenija. LP Link to comment Share on other sites More sharing options...
espacious Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 Pozdravljena, vidim da vama gre v pravo smer. Če se bulk želi spremeniti bo potrebno v bazi mislim da (že počel) Kr naprej samo pravilno je potrebno nastavit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chico LiFE Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 (edited) Pozdravljen, hvala za tvojo pomoč. Veliko si nam pomagal. Več takšnih uporabnikov kot si ti, boljši bo forum, boljša bo Prestashop skupnost. Prednost foruma je ta da se tukaj rešujejo zadeve tukaj, ne preko zasebnih sporočil, tako da so rešitve dostopne vsem uporabnikom. Tisti ki probleme rešujejo preko zasebnih sporočil niso v pomoč skupnosti... LP Edited December 4, 2020 by Chico LiFE (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
paxs Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 On 11/5/2020 at 9:34 PM, Chico LiFE said: Potem takrat nisi nastavil davke, ker ista vrednost ne more biti vnesena za obe cene (brez in z DDV). Če bi ti se davek "SI Standard Rate (22%)" prikazal pri vsakem izdelku to ne bi bilo možno. Poglej ali imaš omogočeno "Prikaži oznako davka.." v Lokacije / Države / Slovenija. LP problem je ker so podatki bili uvozeni in je tako uvozlo... se enkrat pa ne morem prevec dela da uvazam ker je velika baza 1500 produktov x 10 varijacj Link to comment Share on other sites More sharing options...
paxs Posted October 24, 2021 Author Share Posted October 24, 2021 Ima kdo rešitev kako uredit DDV ? Prestamanager imam kjer lahko bulk naredis..sam ne vem pravega ukaza;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bocco Posted November 17, 2021 Share Posted November 17, 2021 Sem imel podobno težavo pred leti, sprememba iz 20 na 22% ddv in posledično zaokroževanje cen na 0,99€. Programer mi je naredil skripto in popravil vse cene. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malcek Posted August 3, 2022 Share Posted August 3, 2022 Živijo te objave nisem videl, tako da za uporabnike eMagic Shopmamager-ja objavljam sedaj rešitev Označite v shopmanagerju vse željene izdelke in nato tako kot je na sliki poklikate in vam bo na vseh izdelkih popravilo Davčno stopnjo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts