[email protected] Posted October 30, 2020 Share Posted October 30, 2020 (edited) Witam, chcę mieć dwutorową sprzedaż - detaliczną i hurtową. Z detaliczną problemu w ogóle nie ma. W przypadku hurtowej wymyśliłem, że stworzę zestawy produktów, które składają się z kilku sztuk produktów dla detalu, ale z inną ceną specjalną - dostępną po zalogowaniu i po przypisaniu do grupy B2B. Niestety produkt ten nadal można kupić w detalu, bo jest dostępny w sprzedaży detalicznej. Sama widoczność produktu hurtowego w wyszukiwarkach i sklepie nie jest problemem. Najważniejsze, żeby ceny hurtowe były widoczne po zalogowaniu i przypisaniu do grupy B2B. Jednym pomysłów było wyzerowanie ceny i wprowadzenie minimalnej wartości zamówienia, ale wtedy, jak doda produkty z detalu to może dodać produkty z hurtu. Czy ktoś mógłby podsunąć jakiś pomysł? Pozdrawiam, Piotrek Edited October 30, 2020 by [email protected] (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
apiart Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 Ja też prowadzę sprzedaż hurtową typu B2B. U siebie na sklepie mam to zrobione tak, że stworzyłem nową grupę klientów (hurt) i w produktach ustaliłem nową cenę wskazując tylko tą jedną grupę. Efekt jest taki, że normalny klient na sklepie widzi ceny detaliczne brutto, a po zalogowaniu na konto "hurt" klient widzi i kupuje w cenach hurtowych netto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts