mattttt Posted September 23, 2020 Share Posted September 23, 2020 Dzień dobry, chcę używać presta do sprzedaży hurtowej - czyli utworzyć klientowi konto i przypisać go do grupy rabatowej. Jednocześnie chciałbym aby goście (klienci którzy nie mają utworzonego konta) nie widzieli cen produktów i nie mogli zamawiać? Konkretnie chodzi mi o to do jakiej grupy przypisać klienta, bo gdy przypisuje go tylko do utworzonej przez siebie np. RABAT 5% to nie widzi cen nawet po zalogowaniu i nie może zamawiać - muszę go przypisać dodatkowo do grupy klient. Dlaczego tak się dzieje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blaaszka Posted September 23, 2020 Share Posted September 23, 2020 Cześć, jeżeli stworzyłeś grupę np. 'RABAT 5%' i zaznaczyłeś 'Pokaż ceny' to wszystko jest okej. Tylko wtedy przy tworzeniu klienta, najważniejsze jest, aby był dostęp grupowy przyznany oraz Domyślna grupa klientów: Możesz to zrobić tak albo bez grupy "Klient" tylko wtedy wszystko musi być ustawione tak jak w grupie domyślnej "Klient". Czasem myślę, że łatwiej po prostu dodać go do grupy Klient, gościom wyłączyć ceny i tyle, wtedy zawsze masz pewność, że wszystko widoczne, a dwa kliki więcej to nie problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
mattttt Posted September 24, 2020 Author Share Posted September 24, 2020 Dziękuje serdecznie za odp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts