Marcin96PL Posted September 23, 2020 Share Posted September 23, 2020 Dzień dobry, Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę przyspieszyć działanie strony ( Sklep internetowy) ponieważ w teście pokazał mi 45 punktów. Istnieją moduły czy można to w inny sposób przyspieszyć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted September 23, 2020 Share Posted September 23, 2020 To jest złożone zagadnienie, najpierw trzeba by sprawdzić gdzie są słabe punkty, może to wymagać zmian w szablonie, zmian w używanych na sklepie grafikach, serwer też tutaj może mieć znaczenie. Jak już się z samej presty uda wycisnąć maksymalnie dużo to można myśleć o dodatkowych modułach robiących coś jeszcze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Marcin96PL Posted September 23, 2020 Author Share Posted September 23, 2020 Patrząc na parametry z strony https://www.webpagetest.org/ to views/css/fontawesome-webfont.woff?v=4.1.0 jest na czerwono i co może przynieś poprawę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted September 23, 2020 Share Posted September 23, 2020 Z tym może być ciężko, bo to czcionka używana do wyświetlania na sklepie przeróżnych ikon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Marcin96PL Posted September 23, 2020 Author Share Posted September 23, 2020 (edited) Czy zmiana czcionki pomoże coś czy szukać innej przyczyny ? Edited September 23, 2020 by Marcin96PL (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Blaaszka Posted September 23, 2020 Share Posted September 23, 2020 Jest bardzo dużo rzeczy, które można poprawić. Ustawienie preload, async w ładowaniu JS, włączenie minimalizacji JS/CSS/Apache, zmniejszenie obrazków, wyrzucenie rzeczy ładowanych z CDN lub opóźnienie ich, a nawet zmiana serwera www. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Marcin96PL
Dzień dobry,
Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę przyspieszyć działanie strony ( Sklep internetowy) ponieważ w teście pokazał mi 45 punktów. Istnieją moduły czy można to w inny sposób przyspieszyć ?
5 answers to this question
Recommended Posts