Jump to content

Edit History

Maryando

Maryando

zapomniałem o czymś

Hej,

Przepraszam wiem jak działa forum, jednak w tym przypadku szkoda naprawdę słów. Klient powiązał sobie bezpośrednio produkty do przewoźników. Część produktów dodawałem na sklep ja, a część on sam. Moje produkty nie miały powiązań z przewoźnikami a jego miały, tak więc losowo zależy który produkt klient wrzucił do koszyka, widział pełna listę kurierów, lub też nie. Nie było kompletnie związku pomiędzy wyświetlanie na mobile czy desktop, bo głównie zależało to od tego jakie produkty wrzuciło się do koszyka... 

W międzyczasie nastąpiło wiele zmian przewoźników, jedni byli usuwani, kolejni dodawani, więc i powiązania się zmieniły. Sprawdzałem konfigurację produktów jako pierwszą rzecz na liście, jednak sprawdzałem produkty jedynie dodanie przez siebie, bo były najwyżej na liście. Nie widząc problemu sprawdziłem strefy lokalizacje i ich przypisanie do danego przewoźnika.

Później głębiej wyłączanie modułów i finalnie grzebanie w bazie danych gdzie usunąłem z tabeli starych nie istniejących przewoźników nie powiązanych za zamówieniami, tak więc jak widzisz głupie przeoczenie i głupie rozwiązanie. 

Choć może masz rację i ktoś zrobi podobnie... 

Maryando

Maryando

Hej,

Przepraszam wiem jak działa forum, jednak w tym przypadku szkoda naprawdę słów. Klient powiązał sobie bezpośrednio produkty do przewoźników. Część produktów dodawałem na sklep ja, a część on sam. Moje produkty nie miały powiązań z przewoźnikami a jego miały, tak więc losowo zależy który produkt klient wrzucił do koszyka, widział pełna listę kurierów, lub też nie. 

W międzyczasie nastąpiło wiele zmian przewoźników, jedni byli usuwani, kolejni dodawani, więc i powiązania się zmieniły. Sprawdzałem konfigurację produktów jako pierwszą rzecz na liście, jednak sprawdzałem produkty jedynie dodanie przez siebie, bo były najwyżej na liście. Nie widząc problemu sprawdziłem strefy lokalizacje i ich przypisanie do danego przewoźnika.

Później głębiej wyłączanie modułów i finalnie grzebanie w bazie danych gdzie usunąłem z tabeli starych nie istniejących przewoźników nie powiązanych za zamówieniami, tak więc jak widzisz głupie przeoczenie i głupie rozwiązanie. 

Choć może masz rację i ktoś zrobi podobnie... 

• Create New...