bartekszy Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 Cześć, mam problem z modułem nowe produkty w prestashop 1.7.6.5. moduł zainstalowany, zresetowany, odinstalowywany i instalowany, pamięć czyszczona itp. W hooku również jest zaczep na stronie glównej, mimo to nie wyświetlają się nowe produkty, jeśli wejdę w daną kategorię to są, ale na stronie głównej są tylko promocje. Mimo, że zaczep z nowymi produktami jest wyżej, to tych nowych nie ma w ogóle. Czy trzeba gdzieś jeszcze grzebać gdzieś na serwerze w plikach? Z góry dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 Nowe produkty są rzeczywiście ostatnio dodane? W panelu ustawia się opcję przez ile dni ma być produkt oznaczony jako nowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekszy Posted September 4, 2020 Author Share Posted September 4, 2020 Tak, to jest ustawione i sprawdzałem różne kombinacje z ilością dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 Nagłówek od belki z nowymi produktami jest? Jeżeli nie ma nagłówka to moduł się nie wyświetla w tym miejscu tz. jest źle podczepiony ew. w złym miejscu umieszczony hook. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekszy Posted September 4, 2020 Author Share Posted September 4, 2020 Jest w hook display home, tak samo jak promocje. Na stronie głównej nie wyświetla się nic od tego modułu Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 Trzeba sprawdzić pliki modułu te które są w katalogu szablonu czy czasem nie są 'puste'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekszy Posted September 4, 2020 Author Share Posted September 4, 2020 A możesz napisać jak to zrobic? Z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted September 5, 2020 Share Posted September 5, 2020 Ścieżka: \themes\classic\modules\ps_newproducts\views\templates\hook (classic - podmień swoją nazwę szablonu). Plik: ps_newproducts.tpl Po otworzeniu powinno być coś takiego (lub podobnego): <section class="featured-products clearfix mt-3"> <h2 class="h2 products-section-title text-uppercase"> {l s='New products' d='Shop.Theme.Catalog'} </h2> <div class="products"> {foreach from=$products item="product"} {include file="catalog/_partials/miniatures/product.tpl" product=$product} {/foreach} </div> <a class="all-product-link float-xs-left float-md-right h4" href="{$allNewProductsLink}"> {l s='All new products' d='Shop.Theme.Catalog'}<i class="material-icons"></i> </a> </section> Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekszy Posted September 5, 2020 Author Share Posted September 5, 2020 Mam identycznie ten kod Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted September 5, 2020 Share Posted September 5, 2020 Jeżeli moduł jest zainstalowany z oficjalnej wersji oraz podczepiony prawidłowo to powinien wyświetlić chociaż "New products". {l s='New products' d='Shop.Theme.Catalog'} Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 5, 2020 Share Posted September 5, 2020 Sugeruje sprawdzić z innego urządzenia czasami przeglądarka płata figle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekszy Posted September 5, 2020 Author Share Posted September 5, 2020 (edited) Tak wygląda mój kod: <section class="featured-products clearfix mt-3"> <h2 class="h2 products-section-title text-uppercase"> {l s='New products' d='Shop.Theme.Catalog'} </h2> <div class="products"> {foreach from=$products item="product"} {include file="catalog/_partials/miniatures/product.tpl" product=$product} {/foreach} </div> <a class="all-product-link float-xs-left float-md-right h4" href="{$allNewProductsLink}"> {l s='All new products' d='Shop.Theme.Catalog'}<i class="material-icons"></i> </a> </section> A na stronie tylko tak jak w załączniku. Nowe produkty dodają się codziennie, w module mam ustawione, że ma się wyświetlać 36 produktów i stan jako nowy włączyłem na 300 dni. Kiedy wchodzę w daną kategorię, to są tam produkty z etykietą nowy, jednak na stronie głównej tego nie ma Edited September 5, 2020 by bartekszy (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagazyXer Posted September 14, 2020 Share Posted September 14, 2020 Mam ten sam problem, podbijam temat. Powyższe rozwiązania niestety nie pomogły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekszy Posted September 22, 2020 Author Share Posted September 22, 2020 Dodam, że zainstalowałem również prestę w najnowżej wersji i tam ten problem nie występuje, pytanie co lepsze: zrobić aktualizację sklepu skonfigurowanego w 80% czy wykonać reset i robić wszystko od nowa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts