gnw_333 Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 Hey, Mam dwa problemy: 1. Jak moge usunac pozycje 'Firma' w Produktach ze stopki? - mala strzalka 2. Jak moge usunac cala tresc "Produkty" pod Nasza Firma rowniez w stopce (afterfooter) - duza strzalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 Dział deweloperów jest dla deweloperów, przeniosłem do działu wsparcia. Proszę umieszczać posty w właściwych sekcjach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PikaDarkstar Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 Nie wiem czy dobrze rozumiem Twój problem. Jeśli chcesz usunąć pozycję ze stopki lub dodać inną: Jak na obrazku, wejdź w szablony, na górze wybierz pages configuration, po prawej zjedź do pozycji footer i kliknij konfiguruj przy liście linków Na kolejnej stronie wybierz interesujący cię blok (ikonka ołówka pozwala edytować linki w bloku, 3 kropki pozwalają usunąć cały blok) następnie odznacz niepotrzebne pozycje Jeśli nie zrozumiałem Twojego pytania to przepraszam - sam jestem nowy i mało ogarniam jeszcze a pomocy dla 1.7xx praktycznie brak w google Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gnw_333 Posted August 22, 2020 Author Share Posted August 22, 2020 Hey, tak o to mi chodzi, tylko ten sposób niestety u mnie nie działa, po usunięciu całego bloku (zmiany zostały zaakceptowane pomyślnie) nie wiadomo czemu nadal niechciany blok widnieje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PikaDarkstar Posted August 23, 2020 Share Posted August 23, 2020 Czy wykonałeś "czyszczenie" pamięci podręcznej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gnw_333 Posted August 24, 2020 Author Share Posted August 24, 2020 hey, dzieki za odpowiedz. A co da to czyszczenie? jakie pozycje beda skasowane po tym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PikaDarkstar Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 Żadne, - nie zmieni to zawartości sklepu, produktów i ustawień jeśli o to pytasz... Zwykłe czyszczenie pamięci TEMP (pamięć podręczna) czyli wygenerowanych plików tymczasowych - po odświeżeniu strony zostaną wygenerowane na nowo ale często prestashop nie wyświetla zmian właśnie dlatego, że leci z pamięci podręcznej, a nie z plików. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
gnw_333
Hey,
Mam dwa problemy:
1. Jak moge usunac pozycje 'Firma' w Produktach ze stopki? - mala strzalka
2. Jak moge usunac cala tresc "Produkty" pod Nasza Firma rowniez w stopce (afterfooter) - duza strzalka
6 answers to this question
Recommended Posts