Witam was po raz kolejny. Piszę do was znowu bo pojawił się problem... Tym razem z powiązanymi produktami. Dotąd udawało mi się przy waszej pomocy rozwiązywać wszelkie problemy z PrestaShop. Wierzę że tak samo będzie i tym razem. Oto w czym jest problem...
Chodzi o powiązane produkty otóż w Panelu administracyjnym w zakładce Kategorie ---> Produkty wyświetla nam się lista wszystkich produktów. I tam albo możemy dodać nowy produkt albo edytować istniejący produkt(patrz zrzut ekranu schowek01). Np. edytujmy istniejący produkt Gambilongo Delux i tam w zakładce Powiązania jest opcja Produkty powiązane i tam z produktem Gambilongo Delux powiązałem cztery inne produkty (patrz zrzut ekranu schowek02). A od strony sklepu tj. Front-Office wyświetla powiązane produkty w tym produkcie tylko do dwóch produktów powiązanych... a nie wyświetla pozostałych.... (patrz zrzut ekranu schowek03).
Tak samo jest w przypadku edytowania produktu Gambilongo Pregiata też tam w zakładce Powiązania jest opcja Produkty powiązane i powiązałem z produktem Gambilongo Pregiata aż pięć produktów (patrz zrzut ekranu schowek04).... Efekt na stronie sklepu wyświetla tylko trzy powiązane produkty.... Dlaczego.... (patrz zrzut ekranu schowek05).
A żeby było jeszcze śmieszniej przy edytowaniu niektórych produktów np. Gambilongo Delux - ale to dużo dużo wcześniej jeszcze przy powiązywaniu produktów z Gambilongo Delux w ogóle nie wyświetlało żadnych powiązanych produktów.... (patrz zrzut ekranu schowek06).
Dlaczego tak się dzieje:
przy powiązywaniu produktów z danym produktem nie wyświetla od strony sklepu żadnych powiązanych produktów,
przy powiązywaniu produktów z danym produktem w Panelu administracyjnym w Kategorie --> Produkty w zakładce Powiązania w opcjach Produkty powiązane są powiązane więcej produktów a na stronie sklepu wyświetla max. 2 produkty (skąd jest ten limit wyświetlania i czy można go obejść), (patrz zrzut ekranu schowek02).
Dlatego takie pytania mam m.in.
Czy za te opcje Produkty powiązane odpowiada jakiś moduł w Panelu administracyjnym w Moduły i usługi - jeżeli tak to jaki bo chciałbym go zresetować (przywrócić do ustawień domyślnych) albo odinstalować i zainstalować ponownie...,
Czy może trzeba się zalogować na serwerze i wejść w szablon i w plikach tpl coś pozmieniać... w jakimś pliku tpl edytować i zmienić kod no nie wiem... Np. w stylach css... Może jest jakieś ograniczenie nałożone od strony sklepu/front-office gdzie ma wyświetlać max. 2 produkty powiązane.
Question
Szczepan
Witam was po raz kolejny. Piszę do was znowu bo pojawił się problem... Tym razem z powiązanymi produktami. Dotąd udawało mi się przy waszej pomocy rozwiązywać wszelkie problemy z PrestaShop. Wierzę że tak samo będzie i tym razem. Oto w czym jest problem...
Chodzi o powiązane produkty otóż w Panelu administracyjnym w zakładce Kategorie ---> Produkty wyświetla nam się lista wszystkich produktów. I tam albo możemy dodać nowy produkt albo edytować istniejący produkt (patrz zrzut ekranu schowek01). Np. edytujmy istniejący produkt Gambilongo Delux i tam w zakładce Powiązania jest opcja Produkty powiązane i tam z produktem Gambilongo Delux powiązałem cztery inne produkty (patrz zrzut ekranu schowek02). A od strony sklepu tj. Front-Office wyświetla powiązane produkty w tym produkcie tylko do dwóch produktów powiązanych... a nie wyświetla pozostałych.... (patrz zrzut ekranu schowek03).
Tak samo jest w przypadku edytowania produktu Gambilongo Pregiata też tam w zakładce Powiązania jest opcja Produkty powiązane i powiązałem z produktem Gambilongo Pregiata aż pięć produktów (patrz zrzut ekranu schowek04).... Efekt na stronie sklepu wyświetla tylko trzy powiązane produkty.... Dlaczego.... (patrz zrzut ekranu schowek05).
A żeby było jeszcze śmieszniej przy edytowaniu niektórych produktów np. Gambilongo Delux - ale to dużo dużo wcześniej jeszcze przy powiązywaniu produktów z Gambilongo Delux w ogóle nie wyświetlało żadnych powiązanych produktów.... (patrz zrzut ekranu schowek06).
Dlaczego tak się dzieje:
Dlatego takie pytania mam m.in.
Aha zapomniałbym bym podać:
Zdaję się na was. Czekam na odpowiedzi.
6 answers to this question
Recommended Posts