bartfall Posted July 15, 2020 Share Posted July 15, 2020 Witam Nie mogę znaleźne nigdzie rozwiązania mojego problemu. Mianowicie Prestshop 1.7.6.5 korzystam z tzn "dopasowania" standardowego w prescie. Czyli klient wpisuje własny tekst w ramce klika zapisz i dodaje do koszyka produkt. Mimo że mam zaznaczonego wymagany tekst to czasem po złożeniu zamówienia w back office nie wyświetla się tekst klienta mimo że produkt kupiony z obowiązkowym tekstem do personalizacji. Nie mogę namierzyć zależności dlaczego tak się dzieje, ale zazwyczaj przy zamówieniu kliku produktów pierwszy nie ma wpisanego tekstu. Sam próbowałem wielokrotnie w front office zamówić produkt bez podawania tekstu i się nie da. Większość zamówieni jest poprawna z tekst, ale co jakiś czas się trafi "zonk" i trzeba kontaktować się z klientem. Ktoś może przerabiał temat? Z góry dziękuje za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaServicePro Posted July 15, 2020 Share Posted July 15, 2020 Dzień dobry, Czy używasz niestandardowego modułu do tekstu lub czy dokonałeś niestandardowej modyfikacji w sklepie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartfall Posted July 15, 2020 Author Share Posted July 15, 2020 Korzystam z szablon (jedynie chyba on może wpływać na tekst) zakupionego z oficjalnej strony presty, pozostałe moduły nie powinny mieć wpływu na tekst. Lecz dodam że większość zamówieni normalnie działa są to nieliczne zamówienia z takim efektem, polskie znaki nie mają na to wpływu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaServicePro Posted July 15, 2020 Share Posted July 15, 2020 Zrozumiałem i musisz skontaktować się z twórcami szablonów i zapytać ich o problem. Powinny naprawić problem, z którym się spotkałeś, jeśli masz ważne wsparcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartfall Posted July 15, 2020 Author Share Posted July 15, 2020 Ok jeszcze powinno być waż tylko wpiera tu napisał gdyż nie sądziłem że może za to odpowiadać szblon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts