L3g1on Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 Witam jestem nowicjuszem więc witam wszystkich i jeżeli coś jest źle to proszę o przeniesienie lub korektę. Do rzeczy staram się zrobić coś takiego jak zdjęcie w załączniku lista rozwijana--->wybierasz wersję--->PRZENOSI CIĘ NA STRONĘ INNEGO PRODUKTU! a nie na kombinację tego samego produktu. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted July 10, 2020 Share Posted July 10, 2020 Myślę, że możesz wykorzystać do tego "Powiązane produkty". Wyświetlasz je wtedy na liście i on.change robisz przekierowanie do innego produktu, trochę zdolności kodowania potrzeba Inna sprawa, że masz 2 grupy atrybutów, jeżeli one mają być od siebie zależne + jeszcze chcesz linkować z wartości tej drugiej grupy do innego produktu to... obawiam się, że nie znam takiego rozwiązania i nigdy się z takim nie spotkałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
L3g1on Posted July 10, 2020 Author Share Posted July 10, 2020 Dzięki za odpowiedź przez weekend z tym powalczę i dam znać jak wyszło. Oczywiście jeżeli ktoś ma inne pomysły to z chęcią wysłucham Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted July 16, 2020 Share Posted July 16, 2020 (edited) Hmm kiedyś coś podobnego wdrażałem, przekierowanie po wybraniu atrybutu. Można to zrobić tak jak Krystian pisał ew. w inny sposób sprawdź moduł: https://addons.prestashop.com/pl/sprzedaz-krzyzowa-pakiety-produktow/23641-products-related-by-features.html Tylko uważaj bo w danej grupie nie mogą się powtarzać produkty z tymi samymi atrybutami. edycja// przepraszam tutaj chodziło o funkcje - nie atrybuty ale zasada działania jest podobna bo i tak ceny ustalasz do osobnych produktów. Edited July 16, 2020 by krzysiuus (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts