Jump to content

Jak Zrobić menu rozwijane z wyborem produktu

L3g1on

Recommended Posts

Witam

jestem nowicjuszem więc witam wszystkich i jeżeli coś jest źle to proszę o przeniesienie lub korektę.

Do rzeczy

staram się zrobić coś takiego jak zdjęcie w załączniku

lista rozwijana--->wybierasz wersję--->PRZENOSI CIĘ NA STRONĘ INNEGO PRODUKTU! a nie na kombinację tego samego produktu.

Bardzo proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam

Nowy obraz mapy bitowej.jpg

Myślę, że możesz wykorzystać do tego "Powiązane produkty".

Wyświetlasz je wtedy na liście i on.change robisz przekierowanie do innego produktu, trochę zdolności kodowania potrzeba ;)

Inna sprawa, że masz 2 grupy atrybutów, jeżeli one mają być od siebie zależne + jeszcze chcesz linkować z wartości tej drugiej grupy do innego produktu to... obawiam się, że nie znam takiego rozwiązania i nigdy się z takim nie spotkałem

Hmm kiedyś coś podobnego wdrażałem, przekierowanie po wybraniu atrybutu. Można to zrobić tak jak Krystian pisał ew. w inny sposób sprawdź moduł:

https://addons.prestashop.com/pl/sprzedaz-krzyzowa-pakiety-produktow/23641-products-related-by-features.html

Tylko uważaj bo w danej grupie nie mogą się powtarzać produkty z tymi samymi atrybutami. 

edycja// przepraszam tutaj chodziło o funkcje - nie atrybuty ale zasada działania jest podobna bo i tak ceny ustalasz do osobnych produktów.

Edited by krzysiuus (see edit history)