Meg1979 Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 Potrzebuję pomocy. Jakiś czas temu masowo zaczęły mi się rejestrować boty na stronie sklepu ( presta 1.5.6.2), rejestracja nie przez formularz kontaktowy, którego nie mamy, a przez zakładanie kilkudziesięciu nowych kont w sklepie. Macie pomysł jak się pobyć tego dziadostwa? Będę wdzięczna za wszelkie rady.. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
programista_presta Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 @Meg1979 uciekaj z 1.5..1.6 to już staroć, a co dopiero 1.5. Na 1.7 jest multum rozwiązań właśnie na boty na 1.5 nic nowego nie znajdziesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted July 10, 2020 Share Posted July 10, 2020 Poszukaj rozwiązania dodającego captachę do formularza. Wydaje mi się że na forum EN na pewno był temu poświęcony wątek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted July 10, 2020 Share Posted July 10, 2020 Tutaj masz przykładowy moduł, który może pomóc: https://x13.pl/moduly-prestashop/zabezpieczenie-rejestracji-klientow-blokada-spamu.html Tak jak pisali poprzednicy jednak, wersja 1.5 to relikt przeszłości i za chwile firmy nie będą robić nawet i takich dodatków pod nią 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meg1979 Posted July 11, 2020 Author Share Posted July 11, 2020 Dzięki. Wiem, że relikt przeszłości, myślę o przeniesieniu na nowszą wersję, ale póki co odbijam się od ściany, bo nikt nie chce zrobić aktualizacji ( przenieść cały sklep wraz z bazą produktów i klientami) a każdy proponuje mi stworzenie całkiem nowego sklepu na 1.7 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
programista_presta Posted July 12, 2020 Share Posted July 12, 2020 @Meg1979 nie dziwię się, że nikt nie chce się tego podjąć bo takie przeniesienie to może katorga, a zachowanie funkcjonalności, które posiadasz aktualnie to już totalny dramat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meg1979 Posted July 12, 2020 Author Share Posted July 12, 2020 Proszę nie dobijaj mnie, wiem to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts