Nexobus Posted July 4, 2020 Share Posted July 4, 2020 Witam, Mam taki problem w sklepie internetowym. Po złożeniu zamówienia przez klienta, towar który został zamówiony jest ścigany ze stanu magazynu. Złożenie zamówienia jest równoznaczne z jego zrealizowaniem i według mnie nie powinno być ściągany stan magazynu. Mam wersję 1.7.6.2 Jak można na to zaradzić? Z góry dziękuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holian Posted July 8, 2020 Share Posted July 8, 2020 Jest to normalne zachowanie, co byś zrobił jak byś miał 1 sztukę. Klient by kupił ta sztukę a minute później zrobiłby to inny klient? 1 nie wyślesz? Najprostsze rozwiązanie będzie ustawienie ilości produktów na jakąś nierealną ilość np 10000000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted July 10, 2020 Share Posted July 10, 2020 Jeżeli nie obchodzą Ciebie realnie stany magazynowe to wyłącz zarządzanie nimi lub pozwól zamawiać produkty, których nie ma na stanie. W innym przypadku ta opcja działa dokładnie tak jak powinna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
programista_presta Posted July 12, 2020 Share Posted July 12, 2020 @Nexobus "według mnie" - dla większości to co według Ciebie jest problemem jest normalnym zachowaniem systemu. Przy większej sprzedaży zobaczyłbyś ile z tym jest problemów kiedy ktoś kupił coś czego nie ma stanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts