laroxy Posted July 3, 2020 Share Posted July 3, 2020 Witam Mamy w naszym sklepie Prestashop 1.6 dość dużo opuszczonych koszyków na wartość 0 zł Co może być powodem ? czy to jakieś powody techniczne mogą być ? Nie mamy żadnych danych tych klientów więc nie możemy się z nimi skontaktować Z góry dziękuje za pomoc ❤️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted July 3, 2020 Share Posted July 3, 2020 To raczej nie realni klienci, może jakieś boty, raczej ciężko będzie coś z tym zrobić, ale takie porzucone koszyki warto skasować np. modułem Tidy, bo ich duża liczba może wpływać negatywnie na wydajność sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laroxy Posted July 3, 2020 Author Share Posted July 3, 2020 Ale czasem jak robię próbne zamówienie sama w naszym sklepie to do koszyka sie nic nie dodaje włozyć, jest pusty i nie mogę przejść dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
laroxy Posted July 3, 2020 Author Share Posted July 3, 2020 Albo wpisujemy dane do adresu w koszyku, wciskamy dalej, i pokazuje nam sie ponownie strona aby uzupelnic dane adresowe, a pola sa puste i od pocztaku trzeba uzueplnic, ale do niczego to nie prowadzi Z gory dziekuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted July 3, 2020 Share Posted July 3, 2020 To już by raczej wymagało indywidualnej analizy, bo u mnie wszystko działa dobrze. Ale czasem jest tak, że jak ktoś dużo pracuje i testuje prestę 1.6 to potrafi po czasie robić takie niespodzianki. Proponowałbym jeszcze potestować czy to samo dzieje się w trybie incognito. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts