dsxsoft Posted June 22, 2020 Share Posted June 22, 2020 Witam chciał bym dodać opisy produktów do prestyshop 1.7 w standardowym edytorze opisy mnie nie zadowalają. Jest dostępny moduł który poprawi dodawanie ładnych opisów produktów bez znajomości programowania html/css? Czy może lepiej stworzyć szablon bootstrap tylko za kazdym razem w opisie w trzeba będzie dodać w sekcji head źródło bootstrap czy idzie to dodac do kodu presty tylko gdzie? Osobiście wolał bym wtyczkę czy znacie jakąś tak aby pracownicy w łatwy sposób mogli dodać ładne opisy bez znajomości programowania tak jak to wygląda na allegro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakeryk2 Posted June 22, 2020 Share Posted June 22, 2020 Z doświadczenia bardziej doradzałbym pisać czysty opis i tylko minimalnie go stylizować, a resztę jakoś ogarnąć w stylu strony produktu. HTML, edytorzy i różni pracownicy to często zabójcze combo które może się po prostu nie udać i będzie trudno to ogarnąć kiedyś przy zmianie szablonu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsxsoft Posted June 22, 2020 Author Share Posted June 22, 2020 Gdzie mogę znaleźć styl strony produktu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
T400 Posted June 22, 2020 Share Posted June 22, 2020 Hej, style masz zdefiniowane w plikach *.css, zwykle w katalogu: /themes/Twójszablon/assets/css. Zmiany wprowadza się najczęściej w custom.css (bądź jego odpowiedniku dla Twojego szablonu. Warto poczytać forum i dokumentację do Presty aby wiedzieć co ustawić (dodatkowo znać html/css). Pozdrawiam i powodzenia T. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakeryk2 Posted June 22, 2020 Share Posted June 22, 2020 Ale to tylko wyglad stylistyczny, sam kod jest w themes/Twójszablon/product.tpl jeśli to 1.6, dla 1.7 nie wiem jak to wygląda bo nie pracuję na niej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts